Lähteet: Uuden Deus Ex -pelin kehitys on lopetettu – kehittäjä Eidos Montreal vahvisti isot irtisanomiset

Eidos Montreal joutui Embracer Groupin tulilinjalle.

29.1.2024 23:13

Deus Ex -pelisarjan ystäville on tarjolla valitettavan huonoja uutisia.

Bloomberg-julkaisu kertoo Eidos Montreal -studion lopettaneen työn alla olleen uuden Deus Ex -pelin kehityksen. Studio ei ole julkisuudessa vahvistanut pelin kehitystä, mutta lähteiden mukaan peliä ehdittiin kehittää studion toimesta kahden vuoden ajan. Deus Ex -pelin sijasta studion kerrotaan keskittyvän menestyspelisarjan sijasta kokonaan uuden pelin kehitykseen.

Eidos Montreal ei ole vahvistanut tietoa Deus Ex -pelin peruutuksesta. Studio on kuitenkin julkaissut viestin, jossa se ilmoittaa irtisanovansa kaikkiaan 97 työntekijäänsä. Irtisanomiset koskevat kehitystiimejä, hallintoa sekä tukipalveluita.

Kanadalaisstudion irtisanomiset ovat viimeisin vaihe emoyhtiö Embracer Groupin viime vuonna aloittamassa kulukuurissa. Ruotsalainen peliyhtiö hankki Eidos Montrealin omistukseensa Square Enixiltä vuonna 2022. Samassa yhteydessä Embracerin haltuun siirtyivät myös esimerkiksi Deus Ex– ja Tomb Raider -pelisarjojen oikeudet. Merkittävien hankintojen kautta laajentunut yhtiö on joutunut viime vuodesta alkaen tekemään rajuja leikkauksia heikentyneen taloudellisen tilanteensa vuoksi.

Lähde: Bloomberg

Lisää luettavaa