Lähteet: Take-Two aikoo sulkea indiejulkaisija Private Divisionin, ellei se löydä ostajaa yhtiölle

Private Divisionin taru saattaa olla lopussa.

2.6.2024 14:46

Peliyhtiö Take-Two kaavailee luopuvansa indiejulkaisija Private Divisionista.

Vuonna 2017 perustettu Private Division tunnetaan esimerkiksi The Outer Worldsin, OlliOlli Worldin ja Kerbal Space Program 2:n julkaisijana. Yhtiö on kuitenkin ollut keväänä haastavassa asemassa. Emoyhtiö Take-Twon on kerrottu sulkevan Private Divisionin omistamat OlliOlli World -kehittäjä Roll7:n sekä Kerbal Space Program 2:sta vastaavan Intercept Gamesin.

Nyt lähteet kertovat Take-Twon kaavailevan Private Divisionin sulkemista tai myymistä. IGN-sivusto kertoo saaneensa useista lähteistä tiedon, jonka mukaan Take-Two on ilmoittanut jo huhtikuussa lopettaneensa Private Divisionin tukemisen. Ilmoituksen myötä lähes koko yhtiön henkilöstö irtisanottiin. Private Divisionin kerrotaan koostuvan enää pienestä tiimistä, joka tukee vielä käynnissä olevia kehitysprojekteja.

Yhtiön kerrotaan myös peruneen kaksi julkaisusopimusta tulevista projekteista. Toinen projekteista oli työn alla Silent Hill 2 -uusioversiota kehittävän Bloober Teamin kanssa ja toisen kerrotaan olleen Ghostrunner-studio One More Levelin tuleva peli.

Take-Twon kerrotaan yrittäneen kaupitella myös Private Divisionin osia muille peliyhtiöille. Yhtiö on lähteiden mukaan käynyt keskusteluja esimerkiksi Kerbal Space Programin myymisestä Paradox Interactivelle, mutta kyseiset neuvottelut päättyivät tuloksetta. Private Divisionin kerrotaan kuitenkin herättäneen kiinnostusta pääomasijoittajilta, mutta kauppasuunnitelmien etenemisestä ei tällä haavaa ole tietoa.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa