Lähteet: Nintendo esitteli uutta konsoliaan kehittäjille Gamescom-messuilla

Switch 2:ta esiteltiin suljettujen ovien takana.

8.9.2023 08:24

Nintendon tulevasta konsolista on jälleen kantautunut uusia tietoja.

Yhtiön on aikaisemmin kerrottu kaavailevan Switch-konsolin seuraajan julkaisua ensi vuoden aikana. Nyt lähteet kertovat Nintendon esitelleen uutta pelikonsoliaan Gamescom-messuilla.

Eurogamer- ja VGC-sivustot kertovat lähteisiinsä viitaten Nintendon esitelleen epävirallisella Switch 2 -nimellä kutsuttua konsolia kehittäjille. Suljettujen ovien takana järjestettyjen demojen tarkoituksena on ollut näyttää kumppaneille konsolin suorituskykyä teknologiademojen kautta.

Tiettävästi yksi demoista on ollut ehostettu versio The Legend of Zelda: Breath of the Wildista. Nintendon kerrotaan sovittaneen Switchille julkaistun pelin korkeammalle resoluutiolle ja ruudunpäivitykselle tehokkaammalla konsolilla. Kyseessä on kuitenkin ainakin toistaiseksi vain teknologiademo, eikä sen julkaisusta ole tällä haavaa viitteitä. Lisäksi lähteet kertovat Nintendon esitelleen PS5:n ja Xbox Series X/S:n tehojen ja Unreal Engine 5:n esittelyyn vuonna 2021 Epic Gamesin julkaisemaa The Matrix Awakens -demoa uuden konsolin kokoonpanolla.

Nintendo ei toistaiseksi ole vahvistanut tulevia konsolisuunnitelmiaan. Ennakkotietojen perusteella kyseessä olisi kuitenkin Switchin tavoin kannettava pelilaite tehokkaammalla raudalla varustettuna.

Lähde: Eurogamer, VGC

Lisää luettavaa