Lähteet: Microsoft aikoo tuoda Starfieldin PS5:lle

Xbox-pelejä aletaan tuoda myös muille alustoille.

5.2.2024 08:11

Microsoftin kerrotaan kaavailevan Xbox-pelien tuomista myös kilpailijoiden alustoille.

XboxEra-sivusto kertoo saaneensa vihiä Microsoftin suunnitelmista asiasta perillä olevista lähteistä. Tietojen mukaan viime vuonna julkaistu Bethesdan avaruusroolipeli Starfield olisi tulossa mahdollisesti jo tänä vuonna PlayStation 5 -pelaajien ulottuville.

Lähteiden mukaan Starfieldin olisi määrä ilmestyä PlayStation 5:lle Shattered Space -laajennuksen julkaisun jälkeen. Shattered Spacelle ei ole annettu vielä julkaisuaikataulua, mutta laajennuksen on kerrottu ilmestyvän tämän vuoden aikana pc:lle ja Xbox Series X/S:lle. XboxEran lähteet kertovat lisäksi Microsoftin hankkineen lisää PS5-kehitysyksiköitä tukemaan työn alla olevia kehitysprojekteja, mikä voi viitata laajempiin suunnitelmiin Xbox-pelien tuomisesta PlayStation-pelaajien saataville.

Starfieldin lisäksi Microsoftin kerrotaan suunnittelevan myös muiden Xbox-julkaisujen tuomista PS5:lle. The Verge -sivusto kertoo Microsoftin suunnittelevan tänä vuonna Xboxille ilmestyvän Indiana Jones and the Great Circlen julkaisemista kilpailevalle konsolille. MachineGamesin seikkailua ei kuitenkaan aiota tietojen mukaan tuoda PS5:lle samaan aikaan, vaan peli olisi saatavilla lyhyeksi kuvatun yksinoikeusjakson ajan vain Xboxilla ja pc:llä.

Microsoft ei ole kommentoinut väitteitä peliensä tuomisesta muille konsolialustoille. Yhtiö on kuitenkin aikaisemmin ilmaissut myös julkisuudessa halukkuuttaan tuoda Xbox Game Pass -tilauspalvelunsa entistä laajemmalle yleisölle, joten isompien pelien PS5-julkaisut saattavat olla yksi askel kyseisessä suunnitelmassa.

Lähde: XboxEra, The Verge

Lisää luettavaa