Lähteet: Bungien itsenäinen asema on uhattuna – kehittäjät pelkäävät Sonyn ottavan studion haltuun

Bungien tunnelmia kuvataan musertaviksi.

7.12.2023 10:30

Pelistudio Bungien asema itsenäisenä studiona Sonyn alaisuudessa saattaa olla tulossa päätökseensä.

IGN-julkaisun haastattelemien lähteiden mukaan tunnelmat Bungiessa ovat tällä hetkellä raskaat. Studion kerrottiin syksyllä joutuneen vaikeuksiin Destiny 2:n odotuksia heikomman menestyksen vuoksi, minkä seurauksena studion johto käynnisti irtisanomisiin johtaneen leikkausohjelman.

Työntekijöiden mukaan irtisanomiset ovat vain näkyvin osa Bungien leikkauksista. Yhtiön kerrotaan esimerkiksi jäädyttäneen rekrytoinnit, leikanneen matkustusbudjetteja ja karsineensa reilusti työntekijöille suunnatuista tapahtumista. Studio on lähteiden mukaan myös perunut työntekijöiden joulubonukset tältä vuodelta ja laittanut jäihin palkkatason tarkastukset.

Leikkausten kerrotaan iskeneen kehittäjien moraaliin. IGN:n mukaan eräs työntekijä kuvaili tunnelmia Bungien sisällä musertaviksi. Työntekijöiden mukaan studion johto on suhtautunut henkilöstön huoliin välinpitämättömästi tai jopa vihamielisesti. Studion johdon kerrotaan lisäksi todenneen myös uusien irtisanomiskierrosten olevan mahdollisia.

Studion sisällä ollaan lisäksi huolissaan Bungien asemasta Sonyn sisällä. Viime vuonna Bungien hankkinut Sony on toistaiseksi antanut studion pitää ainakin nimellisesti kiinni asemastaan itsenäisenä kehittäjänä. Bungien hallituspaikat on jaettu vielä tällä hetkellä tasan Sonyn ja Bungien edustajien kesken, mutta Bungien toimitusjohtaja Pete Parsonsilla on ratkaisijan asema tilanteissa, joissa hallituksen äänet jakautuvat tasan.

Sonyn kerrotaan kuitenkin harkitsevan Bungien hallituksen vaihtamista, mikäli studio ei onnistu petraamaan suoriutumistaan. Yhtiöiden välisen sopimuksen yksityiskohdat eivät ole julkisia, mutta IGN:n tietojen mukaan Sonylla olisi oikeus vaihtaa Bungien hallitus ja ottaa studio haltuunsa, mikäli se ei pysty saavuttamaan tiettyjä taloudellisia tavoitteita. Bungien johdon kerrotaankin vihjanneen jo studion sisäisissä kokouksissa, ettei nykyinen tilanne välttämättä jatku pitkälle tulevaisuuteen.

Bungie ja Sony eivät ole kommentoineet IGN:n jutussa esitettyjä väitteitä. Bungien haasteet ovat kuitenkin olleet esillä julkisesti alkutalven mittaan. Viimeksi studio vahvisti huhut, joiden mukaan se on joutunut viivästyttänyt Destiny 2:n The Final Shape -laajennuksen julkaisua laatuhuolien vuoksi. Helmikuussa julkaistavaksi kaavaillun laajennuksen on nyt määrä ilmestyä vasta ensi kesänä.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa