Lähteekö Auto Chess -kuume jo lapasesta? League of Legends hyppää mukaan villitykseen, alkuperäinen pelikokemus suuntaa Epic Games Storeen ja Valve paljasti Dota Underlordsin

Auto Chess alkaa olla jo vajaan vuoden ikäisenä ilmiönä kaikkialla.

13.6.2019 23:24

Dota 2:n äärimmäisen suosittuna fanitekoisena pelitilana syntyneen Auto Chess -ilmiön potentiaali kiinnostaa toden teolla peliyhtiöitä. Yksinomaan kuluvalla viikolla siihen liittyen on saatu peräti jo kolme julkistusuutista, jotka kaikki ovat tulleet eri kehittäjiltä ja julkaisijoilta.

Ensin aivan alkuviikosta League of Legends -tekijä Riot Games ilmoitti, että se on lanseeraamassa peliinsä uuden Teamfight Tactics -nimisen tilan, jonka läheinen tarkastelu ei jätä juuri epäilyksiä sen inspiraation lähteestä. Tarjolla siinä on siis kahdeksasta pelaajasta koostuvia otteluita, joissa pelaajat ostavat ja päivittävät käyttöönsä kierrospohjaisesti erilaisia League of Legendsin sankarihahmoja otteluiden varrella tienattavalla kullalla ja asettavat niitä taktisesti omalle pelilaudalleen taistelemaan automatisoidusti muita pelaajia vastaan. Kierroksissa pärjääminen estää pelaajia menettämästä elinvoimaa, kun taas tappiot tekevät vahinkoa. Voittaja on lopulta se, joka on viimeisenä pystyssä.

Riot myöntää, että pelitila syntyi käytännössä sen myötä, kun useat sen kehittäjät jäivät koukkuun Auto Chessin alkuperäiseen versioon. Aivan totaallinen kopio Teamfight ei kuitenkaan ole, sillä sen sankariostoksia maustetaan välillä esimerkiksi erikoistilanteilla, joissa heikommin menestyneet pelaajat voivat yrittää napata näitä hyödyttäviä sankareita paremmin pärjänneiden nenän edestä.

Tarkoituksena Teamfight Tacticsin on saapua suljettuun betaan kuun lopulla.

Nopeasti League of Legends -ilmoituksen jälkeen PC Gamer- lehden PC Gaming Show -tilaisuudessa vahvistettiin, että alkuperäinen Auto Chess -kokemus on tulossa omana pc-pelinään Epic Games Storeen. Tähän mennessä Auto Chess -tilan alkuperäinen tekijätiimi Drodo on työstänyt Auto Chessista virallista mobiiliversiota Dota 2:n alkuperäisen fanitilan ohella. Pc-version tekemisessä sitä auttaa Dragonest Games, joka Drodon tavoin on kotoisin Kiinasta.

Nyt viimeisenä oman julkistuksensa on tehnyt vielä Dota 2 -kehittäjä Valve. Seattlelaispelitalo oli jo aiemmin vahvistanut, että se on tekemässä Steamiin omaa Auto Chess -ideaan pohjautuvaa itsenäistä peliä Drodon suostumuksella. Nyt peli on paljastunut Dota Underlordsiksi ja se on jopa tuotu samalla suljettuun beta-testiin pc:llä. Ensimmäisenä sitä voivat pelata Dota 2:n nykyisen Battle Passin omistajat. Noin viikkoa myöhemmin siitä käynnistyy Windows-, Mac- ja Linux-koneilla sekä mobiililaitteilla avoin beta-testi, jolloin mukaan heitetään myös ranked-tila ja mahdollisuus otella eri alustojen välillä.

Auto Chess sai alkunsa varsinaisesti vasta aivan vuodenvaihteessa. Se oli alunperin mahdollista löytää vain Dota 2:n sisältä lyötyvän Custom-valikon alta, jossa piilee myös monia muita pelaajien tekemiä modifikaatioita pelistä. Auto Chess alkoi kuitenkin kerätä nopeasti menestystä selvästi Dotan 2:n muita custom-tiloja enemmän tavoittaen jo helmikuussa miljoonia pelaajia. Isommat peliyhtiöt eivät ole olleet luonnollisestikaan ainoita, jotka ovat haistaneet rahan ilmiössä, vaan varsinkin mobiililaitteille on ehtinyt ilmestyä jo nopea Auto Chess -kopio jos toinenkin.

Lähde: League of Legends (kotisivu), Epic Games Store, Dota 2 (kotisivu)

Lisää luettavaa