Lähes 20 vuoden ikäinen mobiili- ja Nintendo Switch -peleihin erikoistunut konkaripelistudio sulkee ovensa

Pitkäaikaisen hollantilaisstudio Paladin Studiosin sulkeminen on johtanut 45 työpaikan menetykseen.

4.5.2024 16:51

Itsenäinen pelistudio Paladin Studios ilmoitti sulkemisestaan lausunnossa, joka julkaistiin yrityksen verkkosivuilla kuluvan viikon torstaina. Paladin Studios ehti toimia vuodesta 2005 lähtien ja työllistää 45 pelialan osaajaa.

Paladinin kehittämiin peliteoksiin kuuluvat muiden muassa Nintendon julkaisema Switch eShop -peli Good Job! sekä mobiilipelit My Tamagotchi Forever, Cut the Rope Remastered ja Amazing Katamari Damacy.

Yhtiön perustaja ja yhteistoimitusjohtaja Derk de Geus kertoi, että yritys joutui sulkemaan ovensa sen epäonnistuttua saamaan katettua kulunsa viime kuukausina:

”Saavutimme eilen käännekohdan taloudellisen turvallisuutemme osalta. Olemme ottaneet tämän askeleen varmistaaksemme toimintojemme asianmukaisen alasajon, jossa kaikille työntekijöille annetaan asianmukainen eroraha ja studio pysyy velattomana.”

De Geus vetoaa mahdollisiin pelialan yrityksiin, jotka voisivat työllistää yrityksen osaajat: ”Ota yhteyttä, jos sinulla on vapaita työpaikkoja suunnittelussa, ohjelmoinnissa, 2D- ja 3D-taiteessa, tuotannossa, laadunvalvonnassa, johtotehtävissä tai tukihenkilöstössä – kaikki taidot löytyvät täältä, ja nämä ihmiset ovat alansa parhaimmistoa.”

Paladin Studios ilmoitti, että sen olemassa olevat pelit pysyvät toiminnassa ja että se aikoo jatkaa niiden teknistä tukea myös tulevaisuudessa.

Lähde: Video Games Chronicle

Lisää luettavaa