Kymmenen vuoden takaisen Saints Row 2:n pitäisi rullata pian vaivatta moderneilla pc-koneilla ilman tarvetta modauksille. Sarjaa hallinnoiva Volition kertoo saaneensa käsiinsä pc-version pitkään hukassa olleen lähdekoodin ja lupaa nyt työstää sitä varten isoa päivitystä.

Päivityksellä Volition ottaa käsittelyyn niin pelin suorituskyvyn kuin kaatuilun ja palauttaa takaisin mahdollisuuden verkkoyhteistyölle ja moninpelille Steamworksin avulla. Mukana saadaan pari kappaletta vain konsoleilla nähtyjä lisäsisältöpaketteja, jotka lisäsivät siihen aikoinaan muun muassa tarinatehtäviä.

Kolmisen kuukautta konsoliversioita myöhemmin aikoinaan ilmestynyt Saints Row 2:n pc-versio ei ollut Volitionin käsialaa, vaan työn hoiti CD Projektiin kuuluva lokalisointiosasto, mikä itsessään johti jo ongelmiin pelin lähdekoodin kanssa. Asian suhteen ei auttanut myöskään kaikki se sekasorto, minkä pelin julkaisijana toimineen THQ:n konkurssi aiheutti vuosia myöhemmin.

Sainst Row’n ja Volitionin omistaa nykyisin Deep Silver. Yhtiö onkin vahvistanut, että uusi sarja osa on parhaillaan työn alla.

Lähde: Rock Paper Shotgun

Lisää luettavaa