Kuvavuoto esittelee aidolta näyttävää PlayStation 5 -kehitysyksikköä ja uutta ohjainta ensimmäistä kertaa luonnossa

PS5:n kehitysyksikköön on saatu mitä ilmeisemmin ensimmäinen valokuvasilmäys.

2.12.2019 12:13

PlayStation 5:n kehitysyksiköistä on piisannut huhuja ja patenttiotoksia verkossa jo jonkin verran, mutta nyt ilmeisesti maailma on saanut ensimmäisen valokuvan laitteistosta.

Kuvan julkaisun takana on Twitter-käyttäjä @Alcoholikaust ja siinä esillä nähdään kaksi mahdollista kehitysyksikköä sekä niihin kytketyt uuden ohjaimet. Kehitysyksiköiden huomiota herättävä v-muoto muistuttaa paljon aiempia kuvauksia laitteista, kun taas ohjaimissa on nähtävissä lieviä muotomuunnoksia DualShock 4:ään nähden, mistä on myös saatu vihiä aiemmin.

The Verge -toimittaja Tom Warren on sittemmin vahvistanut omiin tietoihinsa nojaten, että kuvassa nähtävät otokset ovat todellakin PlayStation 5:n kehitysyksiköitä. Niiden erikoinen muoto johtuu tämän mukaan siitä, että se mahdollistaa laitteiden vaivattoman pinoamisen ja näin helpottaa esimerkiksi kehittäjien tekemiä stressitestejä.

Huomioida kannattaa, ettei kehitysyksikköjen muoto vastaa välttämättä ollenkaan sitä, miltä kauppoihin saatava PlayStation 5 tulee lopulta näyttämään. Ei ole epätavanomaista, että kehityslaitteisto poikkeaa jossain määrin kuluttajille myytävästä tavarasta.

PlayStation 5 julkaistaan seuraavan sukupolven Xboxin tavoin loppuvuodesta 2020. Viimeksi konsolista vahvistettiin nimen ohella joukko virallisia yksityiskohtia lokakuussa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa