Kuvankauniin Star Wars Battlefrontin konsoliversiot tiukassa grafiikkavertailussa

Grafiikkavertailuvideo selvittää, eroavatko Star Wars Battlefrontin konsoliversiot toisistaan muutoinkin kuin resoluution saralla.

12.10.2015 10:03

Avoimeen beetatestivaiheeseen ehtineen Star Wars Battlefrontin konsoliversiot ovat päässeet vuorollaan nykypäivänä lähes väistämättömään grafiikkasyyniin.

Vaikka nykysukupolven konsolit vaikuttavat kulkevan pitkälti rinta rinnan tekstuurien, valaistuksen ja varjostuksen saralla, on versioissa yksi ratkaiseva ero. Siinä missä PlayStation 4:n Battlefront piirtyy ruudulle 900p-resoluutiolla, Xbox One kykenee pyörittämään peliä vain huomattavasti pienemmällä 720p-ratkaisulla. Resoluutioero käy luonnon päälle erityisesti vihollisia kauempaa maastosta etsiessä, ja Xbox Onella se näyttäisi vaikuttavan silminnähtävästi myös yksityiskohtien terävyyteen.

Peli pyrkii molemmilla konsoleilla täyteen 60 kuvan sekuntivauhtiin, mutta jaetun ruudun yhteistyöpelissä ruudunpäivitysvauhti putoaa ymmärrettävistä syistä puoleen kummallakin konsolilla. Erillisen ruudunpäivitystestin perusteella tasainen 30 ruudun päivitystahti on kuitenkin kovemman työn takana Xbox Onella kuin PlayStation 4:llä, eikä konsoli pysty ainakaan beetatestin perusteella tarjoamaan yhtä vakaata pelikokemusta kuin kilpailijansa.

Sekä grafiikka- että ruudunpäivitysvertailuvideot on upotettu alle.

Star Wars Battlefront ilmestyy 19. marraskuuta Xbox Onen ja PlayStation 4:n ohella myös pc:lle.

Lähde: VG247

Lisää luettavaa