Huhtikuu ja viikko 17/2022 ovat ohi. Ohessa Pelaaja.fin kooste viime päivien suurimmista peliuutisista.


Kotimainen suurstrategia Great Houses of Calderia aloittaa Steam-pelitestinsä – ilmottaudu mukaan

Oululaista perua oleva pc-suurstrategia Great Houses of Calderia aloittaa pelitestinsä piakkoin Steamissa. Crusader Kingsin ja Game of Thronesin risteytykseksi kuvailtu suurstrategia julkistettiin alkujaan viime vuoden lopulla. Sen keskiössä on Calderian renessanssihenkisen fantasiamaailman mahtisuvun hallinnointi kohti suuruutta, minkä saavuttamiseksi suvun päänä on pidettävä huolta myös perheen muista ja itsenäisiä päätöksiäkin tekevistä jäsenistä.

Lue koko uutinen


Seuraavan Call of Dutyn hidas julkistus jatkuu – video vahvistaa Modern Warfare 2 -nimen ja lupaa uuden aikakauden alkua

Activision on kiusoitellut jälleen kevyesti seuraavan Call of Duty -osan tulosta. Jo entuudestaan tiedettiin, että tänä vuonna saapuva seuraava sarjan osa on Infinity Wardilla kehitteillä oleva jatko-osa vuoden 2019 Call of Duty: Modern Warfarelle. Lyhyellä videolla pelitalo on tuonut julki nyt pelin mahdollisen logon ja vahvistanut näin ollen myös Modern Warfare 2 -nimen paluun.

Lue koko uutinen


Elämäsimulaatiota ja Disneyn taikaa – Disney Dreamlight Valley paljastettiin

Tutuilla animaatiohahmoilla kyllästetty Disney Dreamlight Valley on paljastunut ranskalaispelitalo Gameloftilta. Konsoleille ja pc:lle kehitettyä peliä kuvaillaan elämäsimulaation ja seikkailupelin hybridiksi. Tarkoituksena siinä olisi auttaa rakentamaan Mikki Hiiren, Wall-E:n ja Bellen kaltaisten asukkaiden kansoittamaa kylää sekä tietysti samalla muodostamaan ystävyyssuhteita kyseisiä hahmoja avustamalla.

Lue koko uutinen


Ubisoft sulki yli 90 pelin verkkopalvelimet – tässä lista peleistä

Ubisoft on ilmoittanut sulkeneensa tukun vanhempien peliensä verkkopalvelimia. Listalle on päätynyt yli yhdeksänkymmentä peliä, joista iso osa on julkaistu pc:lle sekä vanhemmalle konsoliraudalle aina PlayStation 2:ta ja GameCubea myöten.

Lue koko uutinen


PlayStation 5 -konsolit päivittyivät luvatulla ominaisuudella – nämä pelit tukevat sitä

PlayStation 5:lle jo tovin aikaa lupailtu tuki VRR:lle, eli muuttuvalle virkistystaajuudelle, on saapunut tällä viikolla. Nimensä mukaisesti VRR sulavoittaa pelikuvaa muuttamalla ruudun virkistystaajuutta dynaamisesti, kunhan konsoli on kytkettynä HDMI 2.1- ja VRR-yhteensopivaan televisioon tai monitoriin.

Lue koko uutinen


Diablo Immortal sai julkaisupäivän – pc-versio vahvistettu

Diablo Immortal julkaistaan 2. päivä kesäkuuta, Blizzard Entertainment on vahvistanut. Tuoreen osan myötä suosittu toimintaroolipelisarja suuntaa sekä Android- että iOS-laitteille, joskin myös pc-versio on paljastunut julkaisupäivän myötä. Pc-versio saadaan aluksi saataville nyt kesäkuussa avoimen betan merkeissä Battle.netin kautta, mutta jo siinä vaiheessa sen on määrä tukea alustojen välistä moninpeluuta ja etenemistä.

Lue koko uutinen


Alkuperäiset The Elder Scrollsit ja Wolfenstein: Enemy Territory saapuivat Steamiin – napattavissa yhä ilmaiseksi

Bethesda on lisännyt joukon klassisia pelejä osaksi Steamin tarjontaa. Nimekkäimmän loikkauksen tehneet teokset ovat olleet niin The Elder Scrolls -sarjan kaksi ensimmäistä osaa Arena ja Daggerfall kuin myös moninpeliräiskintä Wolfenstein: Enemy Territory. Pelit ovat jo entuudestaan olleet ladattavissa pc:lle ilmaiseksi ja tämä pätee myös kolmikon Steam-versioihin.

Lue koko uutinen


Sony perusti vanhojen pelien säilytykseen erikoistuneen tiimin

Sonyn kerrotaan perustaneen uuden pelien säilytykseen erikoistuneen tiimin. Tieto tiimin perustamisesta tuli julkisuuteen kehittäjä Garrett Fredleyn julkaistua päivityksen asian tiimoilta Twitter- ja LinkedIn-palveluissa. Pelien säilytys viittaa yleisesti ottaen vanhojen pelien pitämiseen pelikelpoisena esimerkiksi emulaattorien avulla, ja Fredley kertoo sen olleen ensimmäinen intohimonsa ohjelmistokehityksen parissa.

Lue koko uutinen


Toukokuun PlayStation Plus- ja Games with Gold -pelit vahvistuivat

Vaput on juhlittu ja toukokuu on täällä. Ensi kuun PlayStation Plus -annin osalta tilauspalvelun jäsenille on luvassa pelattavaa muun muassa FIFAn ja Curse of the Dead Godsin merkeissä, kun taas Games with Gold -puolella lähdetään Yoku’s Island Expressin ja Viva Piñata -biletyksen matkaan.

Lue koko uutinen (PlayStation Plus, Games with Gold)


Nämä pelit saapuivat tällä viikolla – Dyyni-strategiaa ja Wii Sportsin jälkeläinen

Värikäs pelijulkaisuviikko on takana. Viime päivien antiin lukeutuvat esimerkiksi Wii Sports -seuraaja Nintendo Switch Sports sekä varhaisjulkaisun saanut Dyyni-naksuttelu Dune: Spice Wars. Useampi peli jätti myös varhaisjulkaisuvaiheensa jälkeensä, sillä niin King Arthur: Knight’s Tale, Galactic Civilization IV kuin Rogue Legacy 2 valmistuvat tällä viikolla. Stanley Parable: Ultra Deluxe varmisti vielä, että aivot saadaan solmuun meta-ajattelulla.

Lue koko uutinen


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa