Kulttiroolipelit Disgaea ja Ys PS4:lle – kuten myös nämä Japanin erikoisuudet

Disgaea-sarja jatkuu PlayStation 4:llä yhdessä Ys-roolipelien kanssa. Jälkimmäiseksi mainitulla on tulevaisuus edelleen toki myös Vitallakin.

1.9.2014 13:21

PlayStation 2 -ajoilta asti tuttu strategiaroolipelisarja Disgaea saa jatkoa PlayStation 4:llä. Japanissa ensi vuoden puolella konsolin tavoittaa uusin pääsarjan osa Disgaea 5, josta näytettiin Sonyn Tokyo Game Show -lehdistötilaisuudessa myös ensimmäinen teaser-traileri.

Varsinaiset yksityiskohdat pelistä ovat vielä hämärän peitossa.

Disgaea 5 ei ole tosin ainut suosikkiroolipelisarja, jonka jatko-osa vahvistettiin osana Sonyn tilaisuutta. Myös uusi Ys-sarjan osa on tekemässä tuloaan nimittäin sekä PlayStation 4:lle että myös Vitalle Japanissa ensi vuonna. Hieman pienemmän piirin roolipelisarja Fairy Fencer F on saamassa sekin myös uuden osan ensi vuonna juurikin PlayStation 4:llä. Euroopassa sarjan ensimmäinen osa nähdään sopivasti nyt syyskuussa PlayStation 3:lla.

Muita pienempiä mutta silti varsin nimekkäitä julkistuksia Sonyn tilaisuudessa olivat uusi sosiaaliseen pelaamiseen panostava PS4:n Everybody’s Golf, uusi PS4:n ja Vitan toimintamätkintä Senran Kagura: Estival Versus, PS4:lle suuntaava jättiläisötökkäräiskintä Earth Defense Force 4.1, PS Vitan uusi Way of the Samurai ja Namco Bandain kokonaan uusi Gundam-ilmiöön pohjautuva PlayStation 4 -peli. Kuukausi sitten julkistettu Koei Tecmon taktikointinimike Bladestorm: The Hundred Years’ War & Nightmare on sekin vahvistunut PlayStation 4 -peliksi.

Trailerin osasta edellä mainituista peleistä löytää ohesta.

Ohessa bonuksena löytyy myös vielä uusi traileri Suda51:n erikoisesta Let It Die -nimisestä PS4-pelistä sekä ensimmäinen videopätkä Segan Yakuza Zerosta. PS4:lle ja PS3:lle matkaava Yakuza Zero on esiosa aiemmille Yakuza-sarjan peleille ja näin ollen sitä tähdittää nuori Kazuma Kiryu.

Yhdenkään edellä mainitun pelin tulosta länteen ei ole vielä varmuutta.

Yakuza Zero

Let It Die

Senran Kagura: Estival Versus

Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair

Gundam

Bladestorm The Hundred Years’ War & Nightmare

Lisää luettavaa