Kulttiroolipelisarja System Shockille jatkoa yli 15 vuoden tauon jälkeen

Yli 20-vuotias roolipelivanhus System Shock poikii jatko-osan ensi kertaa sitten vuoden 1999.

8.12.2015 12:24

Yli 20-vuotias roolipelilegenda System Shock näyttäisi saavan virallista jatkoa ensi kertaa sitten vuoden 1999.

Verkkoon ilmestyneen kiusoittelusivuston perusteella ytimekkäällä System Shock 3 -nimellä kulkevasta projektista vastaa uudehko pikkustudio OtherSide Entertainment, jonka perustaja Paul Neurath oli mukana myös alkuperäisen System Shockin kehityksessä. Tällä hetkellä sivuston lähtölaskurissa on aikaa vielä reilut viisi vuorokautta ja pelin nimestä on paljastettu virallisesti vasta alkukirjaimet, mutta näppärimmät verkkovelhot ovat kaivelleet esiin jo valmiin logon, joka vahvistaa epäilykset.

OtherSide Entertainment työstää parhaillaan myös jatkoa System Shock -kehittäjä Looking Glass Technologiesin Ultima Underworld -roolipelille, joten projekti sopinee studion repertuaariin näpäkästi. Tuleva Underworld Ascendant joukkorahoitettiin Kickstarterissa, joten ei liene poissuljettua, että myös System Shock 3 tulisi kaipaamaan fanien roposia vielä tulevaisuudessa. 

Peliä ei kuitenkaan ole vielä varsinaisesti julkistettu, ja virallisia lausuntoja ja yksityiskohtia saatetaan joutua vartomaan lähtölaskurin perusteella viikon lopulle asti. OtherSide Entertainment tarjoaa kiusoittelusivuilla mahdollisuutta liittyä pelin postituslistalle uutisten varalta. Pelaaja seuraa tilannetta.

Lähde: OtherSide Entertainment (1, 2), VG247, PC Gamer

Lisää luettavaa