Kulttiroolipelattavaa oikein olan takaa! Neljä uutta Trails-seikkailua vahvistettiin länteen

Trails from Zero, Trails to Azure, Boundless Trails ja Trails into Reverie ovat tulossa ja osin jopa fanikääntäjien avustamana.

2.3.2022 20:39

Japanilaiskehittäjä Nihon Falcomin roolipelit näyttävät hyvinkin löytäneen paikkansa myös länsimaissa. Julkaisija NIS America vahvisti näin loppuviikosta, että seuraavan parinkin vuoden aikana se on tuomassa länteen peräti neljä eri Trails-sarjaan kuuluvaa nimikettä.

Ensimmäisenä tulossa on syksyllä 2022 The Legend of Heroes: Trails from Zero, joka on osa sarjan niin sanottua Crossbell-tarinakaarta. Peli kehitettiin alkujaan PSP:lle Japanissa vuonna 2010, mutta on sittemmin käännetty kotimaassaankin uusille alustoille. Lännessä pelaamaan sitä päästään niin PS4:llä, Switchillä ja pc:llä.

Crossbell-saaga jatkuu lännessä vuoden 2023 puolella, kun The Legend of Heroes: Trails to Azure tuodaan niin PS4:lle, Switchille kuin pc:lle. Sekä sen että Trails from Zeron käännöstyö käyttää perustanaan Geofront-yhteisön fanikäännöksiä. Fanikäännökset onkin vedetty nyt saatavilta Geofrontin sivuilta. Yhteisössä kerrotaan, että kääntäjät ymmärtävät asian olevan pettymys joillekin, mutta pyytävät samalla tukemaan virallisia julkaisuja.

Vuonna 2023 länteen olisi määrä myös saada sekä The Legend of Nayuta: Boundless Trails että The Legend of Heroes: Trails into Reverie aiemmin jo mainituille alustoille. Reverie on näistä tuorein tapaus, joka julkaistiin Japanissa aiemmin viime vuoden elokuussa. Boundless Trails oli puolestaa alun perin vuoden 2012 PSP-peli, joka sekin on sittemmin käännetty lisäalustoille myös Japanissa.

Pelien pc-versioiden osalta kaikki on määrä nähdä niin Steamissa, GOGissa kuin Epic Games Storessa. Ääninäyttelyjen osalta pelit luottavat alkuperäiseen ääniraitaan, kun taas käännöstyö keskittyy tekstipuoleen.

Lähde: NIS America (Twitter), Geofront

Lisää luettavaa