Kulttikehittäjä pahoittelee Deadly Premonition 2:n transhahmon käsittelyä – ”se ei ollut tarkoituksellista”

Swery lupaa muutoksia pelin käsikirjoitukseen.

14.7.2020 14:21

Kulttikehittäjä Hidetaka ”Swery” Suehiro on pahoitellut tapaa, jolla tämä on käsitellyt transsukupuolista hahmoa tuoreessa Deadly Premonition 2 -seikkailussaan.

Hahmolla on merkittävähkö rooli pelin tarinassa, minkä myötä tähän päädytään viittaamaan matkan varrella toistuvasti väärällä nimellä ja sukupuolella. Käytöstä harrastaa myös seikkailun päähenkilö Francis York Morgan siitäkin huolimatta, että sankarin luonteesta on muissa osissa peliä yritetty antaa päinvastaisempaa kuvaa. Monet yhtälailla kokivat, ettei edustus ole ollut linjassa sen kanssa, miten Swery on käsitellyt transsukupuolisuutta aiemmissa töissään.

– Ystäväni ovat huomauttaneet, että olen saattanut loukata transsukupuolisia ihmisiä tarinallani. Se ei ollut tarkoituksellista. Olen erittäin pahollani tästä, Swery toteaa Google Translaten välityksellä.

Kehittäjä toteaa viestissään, että hän on aikeissa kirjoittaa loukatuksia nähtyjä asioita uudelleen. Kunnollista tietoa muutoksien kapasiteetista tai aikataulusta ei kuitenkaan vielä ole. Peliä on jo ennestään kritisoitu muun muassa heikosta teknisestä toteutuksesta, minkä suhteen julkaisija Rising Star Games on luvannut työstänsä ainakin jonkinlaisia parannuksia.

Deadly Premonition 2 julkaistiin Switchille viime viikolla. Sarjan käynnistänyt ensimmäinen osa oli vuona 2010 nähty Xbox 360 -peli, joka on kulttistatuksensa voimalla valunut sittemmin myös muille alustoille.

Lähde: Eurogamer, Rising Star Games (Twitter)

Lisää luettavaa