Kotimainen The Walking Dead -kehittäjä irtisanoo ja lopettaa yhden pelikumppanuuksistaan

Next Gamesin vuosi alkaa haasteiden merkeissä.

16.2.2019 15:16

Helsinkiläinen mobiililupaus Next Games on joutunut painamaan jarrua viimeisimmän tilikautensa myötä. Yhtiö on vahvistanut sen yt-neuvottelujen johtaneen 26 henkilön irtisanomiseen 143 hengestä, minkä lisäksi se kertoo lopettaneensa yhteistyön Universalin kanssa tuotantovaiheessa olleen pelin suhteen.

Kustannusleikkaukset ovat olleet menossa Next Gamesille menneen vuoden viimeisestä neljänneksestä lähtien sen pyrittyä kääntämään tilannettaan haastavan kolmannen kvartaalin jälkeen. Viime vuonna hallaa yhtiölle aiheuttivat ainakin tekniset haasteet, jotka estivät sitä investoimasta toivotulla tavalla Pokémon GO -tyylisen The Walking Dead: Our World -pelin markkinointiin ja vaikuttivat muutenkin merkittävästi pelin toimivuuteen ja näin koko yrityksen liikevaihtoon. Sittemmin kyseisten teknisten haasteiden on kerrottu korjaantuneen.

Next Gamesin toimitusjohtaja Teemu Huuhtanen kertoo, että yhtiö keskittyy jatkossa vahvemmin tuotantokehitysprosesseihinsa ja jo tehtyjen mekaniikkojen ja teknologioiden tehokkaaseen uudelleenkäyttöön toimintansa virtaviivaistamiseksi. Yhtiössä uskotaankin, että sen tilanne kääntyisi vielä alkuvuoden aikana parempaan. Käyntiin se on saanut myös jo uuden ulkopuolisista viihdebrändeistä erillisen peliprojektin, ja suunnitelmissa sillä olisi taas palkata alkuvuodesta jonkin verran lisää henkiöstöä muutamia paikkoja täyttämään.

The Walking Dead: Our Worldin lisäksi Next Games on tunnettu parhaiten taktisemmasta The Walking Dead: No Man’s Land -pelistä. Parhaillaan se kehittää myös virallista Blade Runner -peliä Blade Runner Nexus.

Lähde: Next Games (1), (2)

Lisää luettavaa