Koskettava virtuaalitodellisuusprojekti kartoittaa Tšernobylin autiota seutua

Chernobyl VR vie pelaajat sinne, minne monet eivät enää koskaan pääse.

3.12.2015 11:09

Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta tulee huhtikuussa kuluneeksi 30 vuotta, mutta laitoksen lähiympäristö on edelleen lähes täysin autio.

Muistopäivää varten puolalainen pelistudio The Farm 51 valmistelee historiallista Chernobyl VR -virtuaalitodellisuusprojektia, joka tulee kartoittamaan Tšernobylin ja läheisen Prypjatin kaupungin karua maastoa. Studion mukaan peliviihdettä ja dokumenttimateriaalia sekoittava teos tulee avaamaan alueen historiaa ja maantieteellisiä piirteitä ilman tosielämän visiitin vaaroja. 

– Pystymme luomaan koko suojavyöhykkeen uudelleen valokuvamaisen tarkasti. Toivomme, että Chernobyl VR:stä tulee yksi merkittävimmistä virtuaalitodellisuussovelluksista – se muistuttaa dokumenttielokuvaan astumista, projektin luova johtaja Wojciech Pazdur kertoo.

Chernobyl VR:n materiaalinkeräysprojekti on jo alkanut, ja suurimmaksi osaksi teos pohjautuu stereoskooppisella kameralla kuvattuun nauhaan. Tutkijoina Prypjatissa liikkuvat studiolaiset ovat päässeet omien sanojensa mukaan monille suljetuille alueille, joille turisteilla ei normaalisti ole asiaa, ja vaikuttavat ilmakuvat antavat uudenlaista perspektiiviä kuluneisiin uutiskoukkuihin. Huippurealistinen kokemus laittaa pelaajat pohtimaan myös Prypjatin ihmiskohtaloita.

– Halusimme skannata huoneet niin, että ne olisivat mahdollisimman uskottavia. Niin, että tähän todellisuuteen astuva voisi tuntea todella tulleensa Tšernobyliin, The Farm 51:n 3D-asiantuntija Adam Jarosz selittää.

Videota projektin kulissien takaa voi katsastaa alta. 

Chernobyl VR:n toivotaan valmistuvan huhtikuun loppuun mennessä, ja sen kaavaillaan toimivan useammilla vt-kokoonpanoilla Oculuksesta mobiilikäyttöiseen Gear VR:ään.

Lähde: All Games Beta

Lisää luettavaa