Koronavirus lykkää pelialan vuosittaista GDC-tapahtumaa – E3-pelimessujen tilanne tarkkailussa

Game Developers Conferencea on päätetty siirtää koronavirusvarotoimien myötä.

24.3.2022 16:04

Pelinkehittäjien oma jokakeväinen suurtapahtuma Game Developers Conference on päätynyt lykätyksi tältä vuodelta. Tapahtuman järjestäjät ovat ilmoittaneet, että neuvoteltuaan läheisesti alana edustajien ja yhteisön kanssa, ovat he päättäneet siirtää San Franciscossa pidettävän tapahtuman nyt maaliskuulta myöhemmin kesälle.

Siirron taustalla on paljon viimeisinä viikkoina puhuttanut koronavirus, joka on jo ennalta saanut useita pelialan nimekkäitä edustajia vetäytymään varotoimena tapahtumasta. Näiden joukkoon ovat lukeutuneet esimerkiksi Sony, Microsoft, Epic Games, Activision Blizzard, Unity, Facebook ja Amazon.

Viimeisinä viikkoina peliyhtiöitä on vetäytynyt myös muista tapahtumista. Esimerkiksi parhaillaan käynnissä oleva PAX East -tapahtuma jäi viime hetkellä ilman Sonyn, PUBG Corpin ja Capcomin kaltaisia edustajia. Myös esimerkiksi elektronisen urheilun tapahtumia on peruttu tai siirretty viruksen takia.

Game Developers Conference -järjestäjät kertovat, että tapahtumaa varten puheita suunnitelleille tarjotaan yhä mahdollisuutta julkaista esityksensä verkon kautta. Aikeena järjestäjillä on yhä myös suoratoistaa netissä Game Developers Choice Awards -palkintojenjako aikana, jolloin GDC:n oli määrä tapahtua.

Nähtäväksi nyt jää, onko koronaviruksella laajemmin vaikutusta vielä myöhempiin pelialan tapahtumiin, kuten vuosittaisiin E3-pelimessuihin. E3-messuja järjestävä Electronic Software Association on todennut pelilehti Game Informerille, että se tarkkailee tilannetta, mutta ainakin toistaiseksi kaikki etenee normaalisti niin, että tapahtuma oltaisiin järjestämässä vielä kesäkuussa.

Lähde: GDC, Game Informer

Lisää luettavaa