Pelialan pitkäaikainen vaikuttaja Sega ottaa suuria askelia pois kolikkopelibisneksen suunnalta. Firman emoyhtiö Sega Sammy on ilmoittanut myyneensä peräti 85,1 prosenttia Sega Entertainment -osastostaan, joka vastaa sen kolikkopelihallien toiminnasta.

Kaupat se on tehnyt japanilaisyhtiö Gendan kanssa. Entertainmentin voimin Gendanin olisi määrä lähteä ”elvyttämään huvikoneiden alaa ja luomaan ympäristön, jossa niin valmistajat, operaattorit kuin käyttäjät voivat olla mukana”.

Kauppojen syyksi Sega Sammy on antanut koropandemian, jolla on ollut suuria merkityksiä kolikkopelibisnekseen. Tilanteen jatkuva epävakaus ei ole myöskään auttanut asiaa.

Kauppaan ei kuulu osaksi Segan varsinainen kolikkopelien tuotanto. Haastattelussa Famitsu-lehden kanssa Sega Sammyn tiedottaja on kertonut, että yhtiö jatkaa yhä kyseisellä alalla, joskin kehitysresursseja on määrä kohdistaa myös huvilaitteista enemmän kuluttajapuolen peleihin.

Sega Sammy vahvistaa lisäksi, että japanilaisesta katukuvasta tutut Sega Game Center -pelihallit eivät katoa kauppojen myötä brändäyksenkään osalta mihinkään. Monesti punaisena loistavat hallit ovat monille tuttu näky myös Yakuza-sarjan peleistä.

Lähde: Siliconera (1), (2)

Lisää luettavaa