Sonyn ensi viikolla ilmestyvä PlayStation 5 -konsoli oli alun perin nykyistä mallia suurempi, konsolin suunnittelija kertoo.

PS5:n ulkomuodon suunnittelusta vastannut Yujin Morisawa on kertonut Washington Post -julkaisulle konsolin luonnostelusta. Morisawan mukaan hän tiesi tehokkaan konsolin vaativan paljon tilaa, minkä vuoksi hän suunnitteli PS5:n alusta alkaen varsin kookkaaksi. Ensimmäisissä luonnoksissa konsoli oli kuitenkin jopa tarpeettoman suuri.

-Tiesin siitä tulevan suurempi, koska tiesin kuinka paljon tehoa siinä olisi ja kuinka paljon se tarvitsisi ilmavirtaa ja tilaa jäähdyttimelle, Morisawa kertoo suunnittelun alkutaipaleesta.

-On tavallaan huvittavaa, että teknologiasta vastaavat insinöörit kertoivat sen olevan liian suuri. Jouduin siis itse asiassa pienentämään sitä hieman ensimmäisistä piirroksista.

Morisawan mukaan häntä ei haittaa, että konsolin ulkomuotoa on verrattu pilailevaan sävyyn esimerkiksi reitittimiin. Suunnittelijan mukaan hän halusi luoda mallin, joka näyttää tutulta, mutta huokuu tehoa.

-Minusta se on hyvä asia. Kun suunnittelet jotain, haluat sen tuntuvan tutulta. Joskus se näyttää kasvilta, eläimeltä tai esineeltä. Minusta se on miellyttävämpää kuin jokin outo asia, jota et ole koskaan nähnyt.

PlayStation 5 saapuu Suomeen 19. marraskuuta.

Lähde: Washington Post

Lisää luettavaa