Konsolien aika ei pääty Project Scarlettiin – Microsoft aikoo jatkaa konsoleiden valmistusta myös tulevaisuudessa

Konsolien aika ei pääty vielä seuraavaan konsolisukupolveen ainakaan Microsoftilla.

13.6.2019 09:54

Microsoftin ensi vuonna julkaistava seuraavan sukupolven konsoli Project Scarlett ei jää yhtiön viimeiseksi, Xbox-pomo Phil Spencer paljastaa.

Giant Bombille antamassaan haastattelussa Spencer kertoo, että Microsoft aikoo kehittää uutta laitteistoa myös Scarlettin jälkeen. Yhtiö ei tosin vielä tiedä, millaisen muodon Scarlettia seuraavan sukupolven konsoli ottaa tai milloin sellainen julkaistaan. Haasteena Spencerin mukaan onkin ennustaa, millainen on pelaamisen seuraava kehitysaskel ja suunnitella konsoli sen tueksi.

Tulevan Scarlettin kohdalla Spencer kertoo haastattelussa, että Microsoftilla on kaikki aikomus nousta seuraavan sukupolven ykköskonsoliksi, mutta samaan aikaan yhtiö haluaisi vähentää myös konsolivalmistajien välistä kitkaa. Spencerin mukaan yhteinen sävel auttaisi lopulta kaikkia ja parantaisi pelien asemaa yleisesti maailmalla. Taistelujen sijaan luotaisiin asioita, joita ihmiset voisivat rakastaa.

Spencer myös tähdensi Project Scarlettin tehojen olevan äärimmäisen tärkeässä asemassa seuraavan sukupolven konsolissa. Yhtiö ei ole kuitenkaan lyönyt vielä lukkoon, kuinka paljon näistä tehoista nauttiminen kustantaisi kuluttajille, vaikka heillä on jonkinlainen hintahaitari jo olemassa. Hän kuitenkin mainitsee presidentti Trumpin ehdottamien Kiina-tariffien vaikuttavan mahdollisesti hinnoitteluun.

Project Scarlett julkaistaan loppuvuodesta 2020.

Lähde: GameSpot

Lisää luettavaa