Kolikkopeliklassikoita, 3DS-Minecraftia ja muuta – Nintendo teki taas julkistuksia yön aikana

Uusi Nintendo Direct -lähetys toi taas julkistuksen jos toisenkin koskien Switchia sekä 3DS:ää.

17.9.2017 20:15

Uusi Nintendo Direct -lähetys iskeytyi Maahan taas yön aikana. Sen myötä pelaajille on saatu välitettyä tieto niin Xenoblade Chronicles 2:n julkaisupäivästä, Mario Party: The Top 100:sta, uudesta Square Enix -roolipelistä kuin Doomin ja Wolfensteinin tulosta Switchille. Yhtälailla tarjolla oli kuitenkin myös joukko pienempiä julkistuksia.

Osana Direct-lähetystään Nintendo toi julki muun muassa uuden Arcade Archives -hankkeen. Yhteistyössä klassikkopelien kääntämiseen erikoistuneen Hamster-studion kanssa Nintendo on tuomassa Switchille pian käännöksiä monista sen klassikkopelien kolikkopeliversioista. Ensin syyskuun 27. päivä tuloaan tekee alkuperäinen Mario Bros, jota seuraa myöhemmin ainakin VS. Super Mario Bros., VS. Balloon Fight, VS Ice Climber, VS Pinball ja VS Clue Clue Land. Yhteistyö Hamsterin kanssa vihjaakin vahvasti taas siihen suuntaan, ettei Switch ole saamassa enää omaa varsinaista Virtual Console -kauppapaikkaa klassikkopeleille ainakaan Wiin, Wii U:n ja 3DS:n malliin.

Tiedossa nyt myös on, että Minecraft saa ”piakkoin” julkaisunsa New 3DS -konsoleilla ensin digitaalisesti ja lopulta myös fyysisessä muodossa. Suosittu mobiililaitteilla pelattava MOBA-peli Arena of Valor vahvistui sekin Switchille, kuten myös Dragon Quest Builders. Atlus-roolipeli The Alliance Alive luvattiin myös länsimaisille 3DS-konsoleille ensi vuodeksi.

Nintendon omien pelien osalta Splatoon 2:n kaksi seuraavaa karttaa, Kelp Dome (saapuu lauantaina) ja Snapper Canal saivat Direct-lähetyksessä esittelyn. Switch-pulmapeli SnipperClipsiin vahvistui sillekin lisäsisältöä yhdessä sen uuden Plus-myyntiversion kanssa. Nintendo on jatkamassa edelleen myös New Style Boutique -tyylisarjansa tuomista länteen 3DS:lle 24. marraskuuta julkaistavalla New Style Boutique 3: Styling Starilla.

Kirbylla menee myös lujaa. Pinkin palleron oma Switch-peli on saanut nyt virallisen nimen Kirby Star Allies ja sen on tarkoitus saapua kauppoihin ensi vuoden alussa. Sitä ennen 3DS:n eShopissa julkaisunsa saa Euroopassa 3. marraskuuta Kirby Battle Royale, jonka on Kirbyn maailmaan sijoitettu pieni toimintapeli. Ohessa sen amerikkalainen traileri.

Pokémon Ultra Sunista ja Ultra Moonista kuultiin niistäkin hieman. Uudella trailerilla esittelyn saivat nimittäin muutamat uudet sisältölisät, joita pelit tarjoavat alkuperäiseen Sun– ja Moon -seikkailuun nähden.

Kokonaisuudessaan uuden Direct-lähetyksen eurooppalaisen version voi katsoa ohesta. Varsinkin Japanissa oli poikkeavampi show, sillä siellä Switchille vahvistettiin esimerkiksi käännös ilmaisverkkopeli Phantasy Star Online 2:sta, joka ei vieläkään ole saapunut länteen missään virallisessa muodossa.

Lisää luettavaa