Kojima uudesta Silent Hillista: ”Haluamme saada teidät paskomaan housunne”

Uudesta Silent Hill -pelistä ei vielä tiedetä paljoa. Kojima kuitenkin varoittaa, että pelin peluu kannattaa tehdä vaippojen kanssa.

17.8.2014 11:34

Hideo Kojima on kommentoinut ensimmäistä kertaa julkisesti aiemmin tällä viikolla tapahtunutta uuden Silent Hill -pelin paljastumista.

Kehittäjälegenda myönsi Gamescom-messujen yhteydessä järjestetyssä Metal Gear Solid V -esittelytilaisuudessa, ettei hän voi vielä sanoa tulevasta kauhupelistään paljoa. Pelillisten yksityiskohtien sijaan hän tyytyikin vielä vasta vain kuvailemaan, kuinka hän on jutellut yhteistyökumppaninsa Guillermo del Toron kanssa siitä, ettei heidän pitäisi saada pelaajia vain kastelemaan housujaan, vaan myös suoraan paskomaan ne.

Kojiman ja del Toron uusi Silent Hill -peli paljastui Suomen aikaan aikaisin keskiviikkoaamuna mystisen P.T.-pelidemon myötä. Sonyn Gamescom-lehdistötilaisuuden yhteydessä paljastettu demo on ollut kaikkien PlayStation 4 -omistajien ladattavissa PlayStation Storesta, ja kun sen kaikki haasteet selvittää, lävähtää ruutuun viesti uuden Silent Hill -pelin tulosta.

Kojima myöntää, ettei hän odottanut pelaajien ratkaisevan P.T:n salaisuuksia vain yhdessä illassa. P.T. oli aluen alkaen toki Kojima Productionsin testi luoda kauhupeli studion Fox Engine -pelimoottoria käyttäen, mutta samalla sen pulmista pyrittiin tekemään myös tarkoituksella erittäin haastavia, jottei sen salaisuus paljastuisi kaikille heti.

Tehdäkseen P.T:stä myös tavanomaista mystisemmän, pyrki Kojima tiimeineen keinotekoisesti saamaan demon näyttämään indiepeliltä. Näin ollen P.T.:n ei pitäisi edustaa pelattavuudeltaan ja grafiikaltaan vielä sitä, mihin Fox Engine oikeasti kykenee.

Niin ja mitä P.T.-nimen kirjaimet merkitsevät? Vastaus on ehkä tylsempi kuin moni odotti. Nimi muodostuu nimittäin sanoista Playable Teaser.

Oletettavasti uutta Silent Hillia saadaan odottaa vielä tovi. Kojiman hiljaisuus pelistä kertoi itsessään jo paljon, mutta hän nosti pikaisesti myös ilmoille, että Metal Gear Solid V: The Phantom Pain on saatava vielä myös viimeisteltyä. Varmaa tällä hetkellä ei vielä edes ole, mikä Kojiman rooli tarkalleen ottaen onkaan uudessa Silent Hill -pelissä del Torosta nyt puhumattakaan.

Lisää luettavaa