Kohuttu suomalainen pelidokumentti The Name of the Game saa ensi-iltansa perjantaina – traileri katsottavissa

Housemarquen Nex Machina -pelin kehityksestä kertova The Name of the Game saa vihdoin ensi-iltansa.

22.11.2018 12:17

Suomalainen pelidokumentti The Name of the Game saa vihdoin virallisen Suomen ensi-iltansa tämän viikon perjantaina, 23. marraskuuta.

Täyspitkä dokumentti kertoo kotimaisen Nex Machina -pelin kehityksestä, joka on Suomen vanhimman pelitalon Housemarquen ja legendaarisen arcade-pelisuunnittelija Eugene Jarvisin käsialaa.

Paul J. Vogelin ja Jarno Elosen ohjaama dokumentti seuraa housemarquelaisia kolmen vuoden ajan Nex Machinan kehityksen aikana, ja kuvaa realiteetteja videopelien tekemisen haasteista ja hinnasta. Huumorin ja draaman välillä liikkuva elokuva kuvaa pelintekemistä sensuroimatta ja silottelematta tavalla, joka ei ole tyypillistä pelialalle.

Elokuvan keskiössä ovat pelin ohjaaja Harry Krueger, toimitusjohtaja Ilari Kuittinen, yhteisövastaava Tommaso De Benetti sekä julkaisujohtaja Mikael Haveri, joka vieraili hiljattain myös Pelaaja-lehden omassa podcastissa, Pelaajacastissa.

Dokumentin virallinen kuvaus kertoo seuraavaa:

The Name of the Game kertoo tarinan pelintekijöistä, kaveruksista, jotka antavat kaikkensa unelmien peliprojektille. Kyseessä on komedia videopelien maailmassa. Kuvausryhmä seurasi pelintekijöitä herkeämättä kolmen vuoden ajan viidessä eri maassa. Dokumentti avaa riskialttiin pelialan kulissien takaista elämää ennennäkemättömällä tavalla. Pelin taustalta löytyy luovuutta, kosteita iltoja, onnistumisia, mutta myös taloushuolia, mokia ja irtisanomisia. Hyppää mukaan pyörremyrskyn keskelle!

Aiemmin Pelaaja-lehden sivuilla nähdyn The Name of the Game -arvostelun voi lukea nyt täältä. Kuten alla oleva trailerikin kertoo, dokumentti on aiheuttanut ennakkoon myös kohua jakamalla mielipiteitä.

Lähde: Finnkino

Lisää luettavaa