Kohuissa velloneen Blizzard Entertainmentin johtajuus vaihtuu – J. Allen Brack jättää pelitalon

Vicarious Vision -konkari jen Oneal ja Xbox-veteraani Mike Ybarra nousevat ylimmälle tontille.

3.8.2021 14:20

Blizzard Entertainmentin pääjohtajana viimeiset kolme vuotta toiminut J. Allen Brack jättää yhtiön. Pelitalo on ilmoittanut, että hänen paikkansa täyttää välittömästi kaksikko Jen Oneal ja Mike Ybarra, kun taas Brackin kerrotaan suuntaavan ”uusien mahdollisuuksien” pariin.

Uudesta johtajakaksikosta Oneal liittyi osaksi Blizzardia tammikuussa, kun tämän johtama Vicarious Vision -studio siirtyi osaksi yhtiötä. Mike Ybarra vuorostaan on vaikuttanut Blizzardin johtoportaassa syksystä 2019 asti, mitä ennen hän työskenteli lähes 20 vuotta Microsoftilla ennen kaikkea Xbox-toiminnan parissa.

– Vuosien kokemuksellaan ja syvällä omistautumisellaan rehellisyyteen ja inklusiivisuuteen Jen sekä Mike johtavat Blizzardia huolella, myötätunnolla ja huippuosaamiseen omistautumalla, Blizzardin virallinen tiedote kertoo.

Muutos tapahtuu vajaat kaksi viikkoa sen jälkeen, kun Kalifornia haastoi Blizzardin emoyhtiönä toimivan Activision Blizzardin oikeuteen syrjintää ja seksuaalista ahdistelua vilisevästä työkulttuurista. Haasteen myötä varsinkin juuri Blizzard on vetänyt puoleensa runsaasti synkkiä tarinoita ja syytöksiä työntekijöiden kaltoinkohtelusta.

Muutos tapahtuu osuvasti myös saman päivänä, kun Activision Blizzardin olisi määrä tarjota tuloskatsauksensa menneestä vuosineljänneksestä.

Päivitys kello 17:20: Blizzard on tarjonnut Gamasutra-sivustolle lausunnon, jossa ”uuden suunnan ja johtajuuden” todettiin olevan paikallaan yhtiön ryhtyessä kriittiseen työhön työpaikkakulttuurin, pelinkehityksen ja innovoinnin suhteen.

Lähde: Blizzard Entertainment (1), (2)

Lisää luettavaa