Viime vuoden kesällä varovaisesti julkistettu luolastoroolipeli Underworld Ascension on palannut parrasvaloihin. Peli on keskiviikkona saapunut rahoitettavaksi Kickstarteriin, jossa se pyrkii saamaan kasaan ainakin 600 000 dollaria muodostuakseen varsinaiseksi kaupalliseksi tuotteeksi. Samalla se on muuttanut myös nimensä Underworld Ascendantiksi.

Underworld Ascendantin takaa löytyy joukko legendaarisen Ultima Underworld -sarjan tekijöitä. Peliä kehittävän OtherSide Entertainment -studion on esimerkiksi perustanut Paul Neurath, joka Underworld-pelien suunnittelun ohella on ollut toki myös yksi Thiefista ja System Shockista tunnetun Looking Glass -studion perustajista. Pyrkimyksenä OtherSidella onkin luoda juurikin vanhalle Ultima Underworld -sarjalle uuden sukupolven seuraaja, joka käyttäisi sekä ulkoasunsa että mekaniikkojensa osalta hyödykseen nykyteknologian etuja.

Vaikkei Ascendant kannakaan tekijänoikeussyistä Ultima-nimeä, pitäisi sen maailmaltaan olla täysiverinen jatko-osa aiemmille Underworld-peleille. Nähtävillä pelissä pitäisi olla siis niin tutunoloisia hahmoja, hirviöitä kuin tapahtumiakin.

Mikäli alustava rahoitus onnistuu, tullaan peli saamaan Windows-koneille näillä näkymin ensi vuonna. Varhaista prototyyppipelikuvaa Ascendatista voi katsella oheisesta esittelyvideosta.

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa