Ylistetyn klassikkoroolipelin henkinen seuraaja saapui Kickstarteriin (päivitetty)

Planescape: Tormentin henkinen seuraaja, Tides of Numenera, on valmis rahoitettavaksi. Luvassa pitäisi olla jälleen raskaasti tarinaan painottuvaa roolipelattavaa.

6.3.2013 20:05

Torment: Tides of Numenera on avannut sylinsä fanien rahoille Kickstarterissa. Suuresti arvostetun Planescape: Tormentin henkistä seuraajaa pyrkivät tuomaan maailmaan muun muassa roolipelikonkarit Colin McComb ja Monte Cook, jotka tiimeineen toimivat osana Interplay-perustaja Brian Fargon parhaillaan Wasteland 2:ta kehittävää inXile-pelitaloa.

Kuten Planescape, on Tides of Numeneran tarkoitus olla erittäin juonivetoinen isometrisestä kuvakulmasta koettava roolipeli. Elämästä ja sen merkityksestä kertovasta tarinasta ja maailmasta luvataan omaperäisiä kokonaisuuksia, joiden läpi matkataan ohjaamalla pelaajan toimien mukaan muotoutuvaa hahmoa. Yksin matkaa ei toki tarvitse taittaa, vaan halutessaan seikkailija voi koota puolelleen myös muutamia vastaan tulevia persoonia.

Toisin kuitenkin kuin Planescape, ei uutukainen ole perustamassa juuriaan Dungeons & Dragonsin sääntökuvioihin. Sen sijaan se on pohjautumassa Cookin myöskin kickstartatun Numenera-pöytäroolipelin ideoihin.

Juonivetoisuuden myötä luvassa pitäisi olla huomattavasti enemmän aivojen käyttöä painottavaa pelattavaa. Näin ollen taistelut ovat toissijaisia esimerkiksi hahmojen kanssa tehtävään vuorovaikuttamiseen ja pulmanratkontaan nähden. Toki yhteenottoihin ollaan panostamassa ja siinä apuaan voivat tarjota rahoittajat.

Peliä varten haetaan parhaillaan 900 000 dollarin rahoitusta – saman verran kun Wasteland 2:ta varten viime vuonna. Työtä kehittäjät painavat Unity-pelimoottorilla, jolla Torment on tarkoitus tuoda Windowsille, Macille ja Linuxille näillä näkymin ensi vuoden lopulla.

Rahoitusta pelille voi jaella sen Kickstarter-sivulla. Samaa kautta löytyy myös rutkasti yksityiskohtia erityisesti Numeneran maailmasta. Ohessa myös esittelyvideo.

Päivitys kello 22.05: Keräys ei ole ollut käynnissä vielä edes kymmentä tuntia, mutta siitä huolimatta Torment on jo saavuttanut tavoittelemansa 900 000 dollarin summan. Seuraavaksi odotellaankin, millaista käyttöä kehittäjät keksivät mahdolliselle lisärahoitukselle.

Lisää luettavaa