Kiusaamista käsittelevä Silent Enemy -seikkailu esittäytyy videolla

Papo & Yo -pelin PlayStation 3:lle ja pc:lle työstänyt Minority kehittää parhaillaan peliä kiusaamisesta. Ja ei, kyseessä ei näytä olevan jatko-osa Bullylle.

3.5.2013 00:19

Kanadalainen indiepelitalo Minority on tarjonnut hieman maistiaisia tulevasta Silent Enemy -pelistään. Studion YouTube-kanavalle on tällä viikolla ilmaantunut lyhykäinen teaser-video, joka pyrkii erityisesti pohjustamaan, mihin pelin kehittäjät ovat projektillaan varsinaisesti ryhtyneet.

Silent Enemya on toistaiseksi kuvailtu seikkailupeliksi, jossa muodonmuutokseen kykenevä alkuasukashahmo etsii ikuisen talven keskellä kevättä. Matkalla hänelle ongelmia tuottavat eräänlaiset korpit, jotka kuvastavat pelissä oikean elämän kiusaajia, eikä niitä näin ollen voiteta esimerkiksi väkivalloin.

Kiusaaminen toimiikin pelissä eräänlaisena vallitsevana teemana, mihin Minority päätyi panostamaan työntekijöidensä kokemusten johdosta. Studion aikaisempi Papo & Yo -peli kulkikin aikoinaan tyyliltään hieman vastaavaa tietä, mitä nyt se keskittyi enemmän juuri pelisuunnittelija Vander Caballeron alkoholisoituneeseen isään liittyviin kasvukokemuksiin.

Minorityn uudella videolla nähtävillä on jo jonkinlaista varhaista pelikuvaa Silent Enemysta, mutta täyttä varmuutta ei silti vielä ole, millainen tuotos tulossa varsinaisesti lopulta on. Yhteisöpalvelu Redditissä Minorityn edustaja on toistaiseksi antanut vain vihjeen, ettei pelin pääkoukku tule kietoutumaan ainakaan täysin pulmailun ympärille.

Myös pelin alustoista tuntuu olevan vielä epävarmuutta. Puhetta on riittänyt varsinkin Ouyasta ja iOS-laitteista, mutta ilmeisesti suuremmat kotikonsolitkin sekä tietysti pc ovat kehittäjiä myös kiinnostaneet. Itse julkaisu voi tapahtua vielä tänä vuonna.

Lähde: Eurogamer, IGN, Reddit, Game Informer

Lisää luettavaa