Päättyneellä viikolla kohdattiin vihdoin se surrealistinen hetki, kun Square Enix antoi ensimmäisen alustavan julkaisuikkunan Kingdom Hearts III:lle. Tällä välin Valve päätti repäistä kunnolla Steam-banneilla, kun taas suomalaiset indiekehittäjät paljastivat uuden studionsa.

Näistä ja monista muista aiheista voi lueskella lisää oheisesta viikon suurimpia uutisia koostavasta uutisestamme.


Kingdom Hearts III vahvistui ensi vuodelle, Toy Story liittyy pelin maailmatarjontaan

Square Enix on antanut vihdoin ja viimein alustavan julkaisuikkunan Kingdom Hearts III:lle. Nyt viikonloppuna järjestetyn Disney D23 -tapahtuman yhteydessä se on luvannut, että peli saataisiin ulos vuoden 2018 puolella.

Lue koko uutinen

Hieman jätti kyllä ristiriitaiset fiilikset tuo traileri, kun en ole koskaan Toy Storysta niin hirveästi välittänyt. 🙂 -Sundance Kid

Tämän perusteella näyttää siltä, ettei peli vain toista elokuvan omaa tarinaa mistä olen erittäin iloinen. Yksi aiempien jatko-osien helmasynneistä oli kuinka uuden ja jännittävän sijaan nämä maailmojen stoorit vain kertasivat elokuvia kohta kohtaukselta, mitä nyt Sora ja kumppanit heiluivat taustalla. Ensimmäisen pelin taika oli nimenomaan klassikoiden uusissa kuvioissa! -Nelia19


Uusi suomalainen pelistudio on syntynyt palkituilta kotimaisilta kehittäjäkonkareilta

Uusi helsinkiläinen indiepelitalo Nolla Games on paljastanut itsensä. Studion takaa ei löydy myöskään mikään täysistä nollista koostuva kehittäjäjoukko, vaan sen ovat perustaneet Crayon Physics Deluxen luonut Petri Purho, The Swapperia työstänyt Olli Harjola ja Environmental Station Alphaa tehtaillut Arvi Teikari.

Lue koko uutinen


Omaperäisen Her Storyn luojan seuraava peli Telling Lies julkistettiin

Her Storyn kehittänyt Sam Barlow on julkistanut seuraavan pelinsä, Telling Liesin, johon mies on saanut julkaisuapua Annapurna Interactivelta.

Telling Lies on henkinen jatko-osa Barlowin aiemmalle pelille, mutta sisältää täysin uuden tarinan, hahmot ja alueen. Kerrontatapana säilytetään kuitenkin interaktiivisen elokuvan malli, joskin Annapurna Interactiven tuen vuoksi suurempi budjetti tarkoittaa myös korkeampia tuotantoarvoja ja suurempaa kokonaisuutta. Peliin on tarkoitus myös kiinnittää Hollywood-tason näyttelijöitä rooleihin.

Lue koko uutinen


Witcher-kehittäjien Cyberpunk 2077:n hahmoluokat poikkeavat totutuista arkkityypeistä

CD Projekt Redin kehitteillä olevasta roolipelistä Cyberpunk 2077 on saatu ensimmäiset kunnon tiedonmuruset liittyen pelin uniikkeihin hahmoluokkiin.

Alkuperäisen Cyberpunk 2020 -pelin luoja ja studion konsulttina toimiva Mike Pondsmith paljasti taannoisessa haastattelussaan, että ainakin osa – ellei peräti kaikki – alkuperäisen kirjaroolipelin hahmoluokista nähdään myös tulevassa videopelissä.

Lue koko uutinen

Kuullostaa hienolta. Saas nähdä mitenkä toteuttavat hahmoluokat. Että ovatko kenties vain jotain backgroundeja vai eletäänkö sit universumissa rokkarina, eli toisinsanoen sims eri kuvakulmasta. -Joulupukki


Harry Potter kohtaa Skyrimin verkkomaailmassa? Slender Man -kehittäjät paljastivat fantasiaroolipeli Citadel: Forged with Firen

Kauhugenreä edustaneesta Slender: The Arrivalista alkunsa saanut pelitalo Blue Isle Studios on laittamassa varsin uudenlaisen vaihteen silmään seuraavalla pelillään. Viimeisimpänä studio on paljastanut Citadel: Forged with Firen, joka on verkko-ominaisuuksilla kyllästetty fantasiaroolipeli.

Lue koko uutinen

Samalla sekä huvittavan että hiton siistin näköistä menoa! Pitää tätä varmaan hieman silmällä pitää. -zappah


Tony Hawk’s Pro Skaterin teräväpiirtoversio vedetään pois Steam-kaupasta

Viiden vuoden takainen skeittailupeli Tony Hawk’s Pro Skater HD on katoamassa Steamista 17. heinäkuuta. Asiasta ilmoitettiin ohimennen Steamin omassa uutisosiossa, jonka mukaan peli on poiston kunniaksi nyt kauppapaikalla 80 prosentin alennuksessa

Lue koko uutinen

Hyvä, rahastuspaskaa, jossa oli vain kourallinen alkuperäisten pelien karttoja. -Portable

Tämä HD versio olisi ollut ihan mukiinmenevä jos olisi oikeasti ollut edes sen alkuperäisen tasoinen. Tämä vaan oli niin buginen ja fysiikkamallinnuksiltaan niin kuraa että ei pahemmin jaksanut pelata. Mielummin löin vanahan ps1 demo levyn sisään ja pelasin THPS2 demoa 😀 -Kaze88


Valve järjesti Steamin historian suurimmat bannikarkelot

Valve on päättänyt Steamin kesäalennukset melkoisella rytinällä.

Kaikkiaan 40 445 käyttäjätiliä päätyi Valven huijauksenesto-ohjelma VAC:n hampaisiin ja päätyi Steamin estettyjen käyttäjätilien listalle. Steam-tilastoja ylläpitävän SteamDB:n mukaan pelikieltoja jaetaan tavanomaisesti muutamia tuhansia päivässä, joten viime torstaina tapahtunut banniaalto on poikkeuksellinen palvelun historiassa.

Lue koko uutinen


Nämä pelit saapuivat tämän viikon aikana – loppu lähestyy ja Final Fantasy XII on parempi kuin koskaan

Edellisviikolla ei juuri pelijulkaisuilla juhlittu, mutta menneen seitsemän päivän aikana tilanne on taas ehostunut hieman.

Ensin tiistaina Square Enix toi PlayStation 4:lle ehostetussa kuosissa Final Fantasy XII:n, joka perustui tällä kertaa Euroopassa aiemmin julkaisemattomaan pelin International Zodiac Job System -versioon. Telltalen oman Minecraft-seikkailun toinen tuotantokausi käynnistyi sekin samalla, kun taas keskiviikkona käsiksi päästiin Super Meat Boy– ja The Binding of Isaac -luoja Edmund McMillenin uuteen The End is Night -tasoloikintaan.

Lue koko uutinen

Varauksessa ollut Final Fantasy XII: The Zodiac Age Limited Edition olisi tänään tarkoitus Gamestopista noutaa PS4:lle :). -henkka007


Viikon aikana kerrottuja julkaisupäiviä

Lisää luettavaa