Kilpailuviranomaisten vetoomus hylättiin – Call of Duty ja muut Activision Blizzard -pelit näyttävät päätyvän Xbox-leiriin

FTC:n valitus ei mennyt läpi oikeudessa.

14.7.2023 18:16

Microsoftin Activision Blizzard -kauppasuunnitelmat ovat ottaneet taas merkittävän askeleen kohti toteutumistaan.

Aikaisemmin tällä viikolla yhdysvaltalaisoikeus ilmoitti, ettei sillä ole perusteita estää jättimäistä yrityskauppaa liittovaltion kauppakomissio FTC:n vaatimuksen mukaisesti. FTC ilmoitti pikaisesti valittavansa päätöksestä ja jättikin valituksensa keskiviikkona.

FTC:n valitukseen saatiin vastaus varsin nopeasti. Tapausta käsitellyt tuomari hylkäsi FTC:n valituksen ja aiemmin annettu päätös jää näin ollen voimaan toistaiseksi. FTC ei kuitenkaan tyydy vastaukseen, vaan ilmoitti valittavansa päätöksestä valitustuomioistuimeen. Kilpailuviranomaisen mukaan sen vaatimus kaupan tilapäisestä estosta on perusteltu, sillä se tarvitsee lisää aikaa kaupan kilpailuvaikutusten arviointiin. FTC:n viimeisimpään valitukseen odotetaan päätöstä vielä perjantain aikana.

Microsoftin ja Activision Blizzardin välisen sopimuksen takaraja umpeutuu ensi tiistaina. Mikäli oikeus ei myönny FTC:n vaatimukseen, toteutettaneen kauppa ensi viikolla, jolloin Activision Blizzard siirtyy Microsoftin omistukseen.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa