Kilpailu pc-pelikauppojen keskuudessa kiihtyy – Discord pistää tulonjaollaan Steamia ja Epicia paremmaksi

Discord hyppää mukaan pc-pelikauppojen tulonjakokilpailuun.

14.12.2018 23:07

Oman pelikauppapaikkansa aiemmin syksyllä avannut Discord on liittymässä mukaan kilpavarusteluun Steamin ja Epic Games Storen kanssa. Aiemmin lähinnä sosiaalisista ominaisuuksistaan tunnettu palvelu on ilmoittanut avaavansa pelikauppansa ensi vuonna laajemmin peliyhtiöiden käytettäväksi ja tarjoavansa nälle peräti 90 prosentin lohkon pelien myynnistä alustalla.

Pc-latauskauppojen tulonjako on ollut iso puheenaihe erityisesti viimeiset pari viikkoa. Steam käynnisti sen ilmoittamalla ensin, että se on tarjoamassa menestyspeleille tulevaisuudessa isomman lohkon tuotoista, mitä paremmin nämä sattuvat takomaan rahaa alustalla. Lähtökohtaisesti Steam nappaa pelin myynneistä 30 prosentin lohkon. Pian tämän jälkeen Epic Games ilmoitti, että sen uudella kauppapaikalla se nappaisi vain 12 prosentin palasen myynneistä.

– Juttelimme usean kehittäjän kanssa ja monet heistä kokevat, etteivät nykyiset kauppapaikat ole oikeuttaneet heidän 30 prosentin lohkoa tavanomaisesta 70/30-tulonjaosta. Tästä syystä näemme nyt kehittäjien luovan omia kauppapaikkojaan ja käynnistysohjelmia jakaakseen pelejään sen sijaan, että he keskittyisivät siihen mikä on tärkeintä: hyvien pelien luomiseen ja hienojen yhteisöjen kehittämiseen, Discord kertoo tiedotteessaan.

Discordin mukaan sen saama kymmenen prosentin lohko riittää hyvin kauppapaikan toimintakustannusten kattamiseen. Se on itse asiassa jopa toiveikas, että se pystyy vielä optimoimaan toimintaansa vieläkin halvemmaksi.

Lähde: Discord

Lisää luettavaa