Kilpailu kovenee Ranskanmaalla – GreedFall- ja Technomancer-roolipelien kehittäjä sai uuden omistajan

Bigben panostaa todenteolla pelinkehitysvoimansa kasvuun. Nyt pelistudio Spiders liittyy sen

24.7.2019 21:19

Ranskalaisjulkaisija Bigben Interactive jatkaa kasvuaan. Jälleen yhtenä hankintana yhtiö on napannut omistukseensa nyt roolipelistudio Spidersin, mikä on sen neljäs noin puolentoista vuoden sisään tehty studio-ostos.

Spiders työstää parhaillaan PS4:lle, Xbox Onelle ja pc:lle matkaavaa GreedFallia, minkä lisäksi se on tunnettu peleistä, kuten Technomancer, Bound by Flame ja Mars: War Logs.  Tavanomaisesti se on tehnyt läheistä yhteistyötä Ranskassa myöskin vaikuttavan Focus Home Interactiven kanssa, joka on ainakin vielä toistaiseksi listattu myös GreedFallin julkaisijaksi.

Spidersin perustajajäsen ja nykyinen toimitusjohtaja Jehanne Rousseau jatkaa hankinnasta huolimatta studion johdossa.

Aiemmin viime vuoden lokakuussa Bigben ilmoitti ostaneensa kokonaisuudessaan ajopelikehittäjä Kylotonnin, syyskuussa Warhammer: Chaosbane -tekijä Eko Softwaren ja näitä edeltäneenä toukokuuna Call of Cthulhun viimeisimpänä työstäneen Cyaniden. Myös jälkimmäiseksi mainittu on ollut aiemmin Focuksen vakiokumppani ja se on itse asiassa tehnyt yhteistyöstä myös Spidersin kanssa Of Orcs & Menin parissa.

Aiemmin marraskuussa Cyaniden työstämän Werewolf: The Apocalypse -videopelin julkaisuoikeudet siirtyivät myös Focuksen harteilta Bigbenille.

– Tämä uusi sisäinen kasvu sopii täydellisesti osaksi BIGBEN 2022 -suunnitelmaa, jonka tarkoituksena on tehdä Bigbenistä yksi ”AA”-videopelien merkittävistä johtajista, julkaisija kertoo tiedotteessaan.

Lähde: Bigben Interactive

Lisää luettavaa