Kiistelty pelikauppapaikka G2A yrittää parantaa suhdettaan peliyhtiöihin (päivitetty)

Pelien latauskoodien jälleenmyynnille alustan tarjoavan kauppapaikka G2A on paljastanut rakentavansa uutta tukijärjestelmää, jolla se pyrkii tekemään läheisempää yhteistyötä peliyhtiöiden kanssa.

28.6.2016 17:19

Pelikauppapaikka G2A on ottamassa käyttöönsä uuden toimintamallin parantaakseen yhteistyötään pelinkehittäjien ja -julkaisijoiden kanssa.

Uutta ideaansa G2A kutsuu pelinkehittäjien tukijärjestelmäksi ja sen tarkoituksena olisi tarjota peliyhtiölle enemmän valtaa ja etuja kauppapaikassa. Kehittäjille luvataan ensinnäkin mahdollisuutta hakea kymmenen prosentin rojalteja heidän kauppapaikalla myydyistä tuotteistaan. Yhtiöiden tarkoituksena olisi päästä vielä myös käsiksi esimerkiksi palvelun tietokantoihin, joissa he voivat pitää silmällä tuotteiden myyntiä ja varmistaa, että kauppapaikan kautta myytävät pelien latauskoodit on hankittu laillisia reittejä pitkin.

Toimintamalliltaan G2A ei ole samanlainen kauppapaikka kuin esimerkiksi Steam ja GOG. G2A on niiden sijaan enemmänkin jälleenmyyntialusta, jossa sen käyttäjät voivat myydä toisille käyttäjille latausavaimia, joihin he ovat sattuneet pääsemään käsiksi tavalla jos toisella.

Kauppapaikan toimintaa on usein huudeltu arveluttavaksi ja vasta viime viikolla indiejulkaisija TinyBuild kritisoikin G2A:n helpottavan pimeää kaupankäyntiä. Julkaisijan mukaan se on itse menettänyt 450 000 dollarin edestä myyntejä G2A:n takia.

Tarkoituksena G2A:n olisi tarjota uusi tukijärjestelmä siitä kiinnostuneiden yhtiöiden käyttöön 29. heinäkuuta alkaen. Varsinainen uuden järjestelmän testaus on käynnistymässä kahden viikon päästä.

Päivitys kello 20:00: TinyBuildin toimitusjohtaja Alex Nichiporchik on tarjonnut pelisivusto Polygonille lausunnon koskien G2A:n tukijärjestelmää. Nichiporchik toteaa, että vaikka rojaltit ja pääsy G2A:n tietokantaan ovat potentiaaliseti hyviä lisiä, on järjestelmässä silti vielä puutteensa.

– Se ei vielä ratkaise varastettuja latausavaimia koskevia ongelmia tai sitä hämärää liiketoimintatapaa, että kuluttajille tuputetaan vakuutuksia. Yhteisönä haluamme nähdä kaiken tämän rinnalla vielä laajan varmistusjärjestelmän kauppiaita varten. Mikäli kauppa-alustalla tapahtuvaa huijaustoimintaa ei ratkota, tekee tämä aloite kehittäjistä lähinnä rikoskumppaneita, Nichiporchik selittää. 

Lähde: G2A, Eurogamer

Lisää luettavaa