Kiista kääntyi sopimukseen: Blizzardin uutuusverkkopeli saanee pitää nimensä

Blizzardin taistelu Overwatch-nimen käytöstä näyttää päätyneen sopimukseen, jonka myötä yhtiön uutuusverkkopeli joutuu tuskin muuttamaan nimeään.

4.11.2015 00:32

Blizzardin uutuusverkkopeli Overwatch ei vaikuttaisi olevan enää ongelmissa nimensä kanssa. Yhdysvaltalainen lakiyhtiö McArthur on kotisivuillaan raportoinut, että Blizzard on päässyt nimen käytöstä sopimukseen Overwatchiksi kutsun paintball-mobiilisovelluksen luoneen Innovis Labs -yhtiön kanssa, minkä myötä se pystynee tulevaisuudessa rekisteröimään Overwatch-nimestä oman tavaramerkkinsä.

Tähän mennessä Blizzard ja Innovis ovat ehtineet vääntää nimen käytöstä kättä jo reilun vuoden verran. Vuoden 2014 huhtikuussa Blizzardin hakemus Overwatch-nimen rekisteröintiä varten ajautui nimittäin ongelmiin, sillä Innovis oli jo aiemmin vuoden 2013 syyskuussa hakenut vastaavanlaista tavaramerkkiä. McArthurin kaivamien tietojen mukaan yhtiöt kyllä solmivat heinäkuussa 2014 rinnakkaiselosopimuksen, mutta tästä huolimatta Yhdysvaltain patenttivirasto päätyi silti jäädyttämään Blizzardin tavaramerkkihakemuksen viime tammikuussa.

Toukokuussa Innovis haastoikin Blizzardin oikeuteen tavamerkkirikkomuksesta pyrkien estämään yhtiötä käyttämästä ollenkaan Overwatch-nimeä, jotta mahdollisilta tuotesekaannuksilta vältyttäisiin. Lokakuussa yhtiöt ilmoittivat oikeudelle kuitenkin aikeistaan sopia kiistan, minkä myötä Innovis näyttäisi olevan nyt luopumassa Overwatch-tavaramerkistä.

Sopimuksen ehtoja julkisuuteen ei ole saatu ja tuskin koskaan saadaankaan. Varsin turvallinen veikkaus on kuitenkin ollut, että Blizzard olisi maksanut Innovisille reilun summan saadakseen Overwatch-nimen kokonaan itselleen.

Lokakuun 27. päivä Blizzard käynnisti Overwatch-pelinsä suljetun beetatestin niin Euroopassa kuin Pohjois-Amerikassakin. Peli julkistettiin alkujaan virallisesti viime vuonna.

Lähde: The McArthur Law Firm

Lisää luettavaa