Sadan pelaajan moninpelihitti PlayerUnknown’s Battlegrounds kääntyy virallisesti mobiililaitteille. Taustalla on kiinalainen teknologiajätti Tencent, joka ilmoitti viime viikolla hankkineensa oikeudet julkaista PUBG Kiinassa. Tencent työstää käännöstä yhteistyössä alkuperäisen pelin kehittäneen Blueholen kanssa.

Käännöksestä tiedetään toistaiseksi hyvin vähän yksityiskohtia, mutta Tencentin julkistuksen mukaan Brendan Greenen visioiman pelin mobiiliversio pysyy uskollisena alkuperäiselle pc-versiolle. PlayerUnknown’s Battlegrounds säilyttää toisin sanoen pääpiirteet ja pelityylit, vaikka siinä huomioidaan kiinalaisten lakien vaatimat sisältösäännökset.

PUBG onkin räätälöity ensisijaisesti Kiinan huomattaville mobiilipelimarkkinoille. Vaikka todennäköisyydet ovat korkeat, käännöksen saapumisesta Kiinan ulkopuolelle ei ole vahvistusta. Julkaisuajankohta on myös avoinna, mutta kehitys etenee Tencentin mukaan hyvässä tahdissa.

Menestysräiskinnällä on Kiinan valloituksen lisäksi monta muutakin rautaa tulessa. Pc:llä toistaiseksi Early Access -muodossa julkaistu PlayerUnknown’s Battlegrounds saapuu joulukuussa myös Xbox Onelle, julkaisijanaan itse Microsoft.

Lähde: Engadget

Lisää luettavaa