Kiinalainen Tencent-yhtiö on vuoden 2014 aikana kiitänyt ohi perinteisten pelialan jättiläisten pelimyynneissä mitattuna.

Maailman neljänneksi suurimmaksi Internet-yhtiöksi arvioidun Tencentin pelimyynnit ovat Newzoo-tutkimusyhtiön mukaan kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana yhteensä 3,5 miljardia dollaria. Raportin perusteella mobiilipeleihin ja ilmaiseksi pelattaviin verkkopeleihin erikoistuneen Tencentin pelimyynnit ovat kasvaneet viime vuoden ensimmäisestä puoliskosta huimat 40 prosenttia.

Tencent on raportin mukaan maailman suurin pelialan yritys pelien myynnissä mitattuna. Yhtiö on jättänyt jälkeensä niin EA:n, Activisionin, Sonyn kuin Microsoftinkin. Listan toista paikkaa hallitsee EA, jonka pelimyynnistä ansaitseman liikevaihdon kerrotaan olleen 2,3 miljardia, lähes 35 % vähemmän kuin Tencentillä.

Listan nousevia nimiä ovat kuudennella ja seitsemännellä sijalla majailevat Apple ja Google. Etenkin Googlen pelimyynnit ovat olleet merkittävässä kasvussa, sillä studion arvioidaan kasvattaneen myyntejään yli kaksinkertaiseksi viime vuoden alkupuoliskoon verrattuna.

Lähde: Newzoo

Lisää luettavaa