Kiekkomaailman isä Terry Pratchett on poissa – ikuisesti myös pelaajien muistoissa

Kiekkomaailman isänä tunnettu fantasiakirjailija Terry Pratchett on kuollut. Omaperäistä fantasiamaailmaa päästiin tutkimaan myös seikkailupeleissä.

24.3.2022 14:02

Humoristisia fantasiateoksia kynäillyt kirjailijalegenda Terry Pratchett on kuollut.

Alzheimerin taudista lähes vuosikymmenen ajan kärsinyt Pratchett lipui pois kotonaan perheensä ympäröimänä. Kirjailija oli kuollessaan 66-vuotias. Yli 70 kirjaa uransa aikana kirjoittanut Pratchett sai viimeisen teoksensa valmiiksi viime kesänä, ja miehen läheiset ovatkin kertoneet nimenomaan kirjoittamisen pitäneen hänen mielensä kirkkaana viimeiseen asti.

Pratchettin tunnetuin luomus, elefanttien ja kilpikonnan kannattelema hullunkurinen Kiekkomaailma, kääntyi 1990-luvun puolivälissä myös videopeliksi. Pc:lle, Sega Saturnille ja PlayStationille julkaistua Discworldia kiiteltiin käsikirjoituksestaan ja ulkomuodostaan, mutta pelimekaniikoillaan se ei loistanut.

Kiekkomaailmaa tutkittiin ensimmäisen pelin jalanjäljissä myös muun muassa tekstipohjaisessa The Colour of Magic -seikkailussa ja tummanpuhuvaa noir-genreä parodioivassa Discworld Noirissa.

Lähde: BBC, PC Gamer

Lisää luettavaa