Kickstarter rikkoi miljardin dollarin rajapyykin

Kickstarter-alusta on kerännyt jo miljardin dollarin edestä rahoituslupauksia.

4.3.2014 11:00

Joukkorahoitusalusta Kickstarter on rikkonut miljardin dollarin rajapyykin rahoituslupauksissa.

Huhtikuussa 2009 lanseeratun Kickstarterin on suosio on kasvanut huimaa vauhtia viime aikoina. Yli puolet alustan kautta kerätyistä rahoituslupauksista on annettu viimeisen 12 kuukauden aikana, ja vielä kaksi vuotta sitten alustan kautta kerättyjen lupausten yhteenlaskettu summa oli 180 miljoonaa dollaria. Miljardin dollarin rajan rikottiin virallisesti eilisen aikana, ja kaikkiaan 5,7 miljoonaa lahjoittajaa ympäri maailman on osallistunut saavutukseen vuosien varrella.

Pelit ovat suosituin yksittäinen Kickstarter-projektien osa-alue, sillä n. 215 miljoonaa dollaria rahoituslupauksista osoitettiin pelihankkeille. Koska rahoituslupausten toteutuminen vaatii projektille asetetun minimirahoituksen täyttymistä, pelihankkeet ovat saaneet Kickstarterin avulla rahoitusta n. 190 miljoonan dollarin edestä.

Suomessa Kickstarter-hankkeiden tukeminen ei ole osoittautunut aivan yhtä suosituksi kuin esimerkiksi länsinaapurissa, sillä tilastojen mukaan 12 458 suomalaistukijaa on tarjonnut projekteille yhteensä noin 2,5 miljoonaa dollaria. Ruotsalaiset ovat saaneet kasaan reilun 31 tuhannen tukijan voimin n. 7,1 miljoonaa.

Kickstarter on onnistunut toistaiseksi tavoittamaan lähinnä länsimaisia kuluttajia. Yhdysvalloista rahoituslupauksia on annettu 663 miljoonan dollarin edestä, kun esimerkiksi Venäjän vastaava luku on vain 3,3 miljoonaa.

Lähde: Kickstarter

Lisää luettavaa