Kickstarter-lupausten rikkominen johti oikeusjuttuun Yhdysvalloissa

Washingtonin osavaltio on haastanut Kickstarter-projektissaan annettuja lupauksia rikkoneen yhtiön oikeuteen.

5.5.2014 10:00

Kickstarter-lupausten rikkominen voi johtaa oikeustoimiin, uusi tapaus Yhdysvalloista osoittaa.

Washingtonin osavaltio on haastanut Altius Management -yhtiön oikeuteen, koska yhtiö ei ole toteuttanut tukijoilleen antamiaan lupauksia. Asylum Playing Cards -pelikorttipakalle yli 25 000 dollarin joukkorahoituksen vuonna 2012 hankkinut yhtiö ei väitetysti ole kyennyt toimittamaan tukijoilleen lupaamiaan asioita. Haasteessa yhtiöltä haetaan korvauksia projektin tukijoille, osavaltioille tapauksesta aiheutuneita kuluja sekä sakkoja kuluttajansuojalainsäädännön rikkomisesta.

Washingtonin osavaltion julkaiseman tiedotteen mukaan haasteella pyritään osoittamaan joukkorahoituksen hakijoille, että sääntöjen vastaiseen toimintaan syyllistyvät toimijat joutuvat vastuuseen teoistaan. Myös Kickstarter-joukkorahoitusalustan käyttäjäehtojen mukaan projekteista vastaavat tahot ovat vastuussa antamiensa lupauksien täyttämisestä tai maksetun tuen palauttamisesta, mikäli lupauksia ei voida täyttää.

Videopelien joukkorahoituksessa suosittua Kickstarteria yritettiin taannoin käyttää 80 000 dollarin huijaamiseksi tukijoilta. Mythic: The Story of Gods and Men -projekti paljastui kuitenkin pikaisesti huijaukseksi valppaiden käyttäjien toimesta, ja joukkorahoitushanke suljettiin perustajansa toimesta.

Lähde: Joystiq

Lisää luettavaa