Peliprojektien joukkorahoitus on lähtenyt jyrkkään laskuun vuoden 2014 aikana, markkina-analyysejä tekevä ICO Partners kertoo.

ICO Partnersin lukujen mukaan Kickstarter-alustan kautta peliprojekteille luvatun joukkorahoituksen määrä oli kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana vain hieman yli 13,5 miljoonaa dollaria. Lukeman perusteella ICO arvioi Kickstarter-pelien yltävän tänä vuonna vain n. 27 miljoonan dollarin yhteislukemaan. Vaikka lukema voi kuulostaa merkittävältä rahoituksen lähteeltä kehittäjille, on se alle puolet viime viime vuoden aikana peliprojekteille luvatusta lähes 58 miljoonasta dollarista.

Myös onnistuneesti rahoitettujen pelihankkeiden määrä on näillä näkymin laskussa. ICO:n mukaan rahoitustavoitteensa saavuttaneita Kickstarter-pelejä odotetaan tälle vuodelle n. 350 kappaletta. Vielä viime vuonna joukkorahoitustavoitteensa keräsi kasaan 446 peliä.

ICO:n analyytikkojen mukaan Steamin Early Access -malli on todennäköisesti merkittävin Kickstarterin suosiota heikentänyt kilpailija. Thomas Bidaux kertoo, että Early Accessin etuja ovat sen verrannollinen helppous ja pidempi rahoitusaika kuukauden ajan avoimina oleviin Kickstarter-hankkeisiin verrattuna.

-Epäilen, että monet Early Access -menestyjät ohittivat joukkorahoitusvaiheen siirtyäkseen suoraan alpha-rahoitukseen, Bidaux toteaa.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa