Kehuttu mobiilikehittäjä sai tarpeekseen – ”mobiilista on tullut hankalampi tukea kuin konsoleista”

Indiekehittäjän asemassa kovasti kiitosta mobiilipeleistään kerännyt Simogo-studio on siirtymässä seuraavaksi vahvemmin konsolikehityksen pariin.

13.12.2017 18:21

Palkittu ruotsalaiskehittäjä Simogo on jättämässä ainakin väliaikaisesti taakseen mobiilipelikehityksen. Year Walkin ja Device 6:n kaltaisia nimikkeitä työstänyt studio on suunnannut katseensa seuraavaksi pääsääntöisesti konsoleihin, sillä mobiilimaailma on muuttunut sille yksinkertaiseksi liian vaativaksi työmaaksi. 

– Mobiilipelien kehittämisen helppous ajoi meidät aikoinaan vuonna 2010 tekemään iPhone-pelejä. Muutoksien tekeminen uusia resoluutioita, ohjeita ja vastaavia varten on käymässä meille nyt kuitenkin taloudellisesti kannattamattomaksi, väsyttäväksi ja epäviihdyttäväksi, sillä niiden vaihtuminen ei näytä koskaan loppuvan, Simogon perustajat Simon Flesser ja Magnus Gardebäck kertovat tuoreessa blogikirjoituksessaan.

Kaksikko toteaa, että kuluvan vuoden aikana studio päätyi käyttämään hurjan määrän aikaa yksinomaan siihen, että sen vanhat pelit toimisivat nykyisillä iPhoneilla ja iPadeilla. Tämä oli luonnollisesti kaikki pois sen seuraavan projektin työstämisestä, johon kehittäjät olisivat halunneet panostaa tässä tapauksessa jo vahvemmin. Kaksikko syyttää tapahtuneesta Applen tapaa kehittää laitteitaan niin, että vanhemmat pelit muuttavat vähän väliä yhteensopimattomaksi niiden kanssa. Studiolla toivottaisiinkin, että alustan hallitsijalla olisi enemmän kiinnostusta varjella sen kautta julkaistavia ohjelmistoja.

– Olimme tehneet konsolipelejä ennen Simogon perustamista ja väsähtäneet tuolloin kömpelöihin prosesseihin, käytäntöihin, sertifikointeihin ja alkukantaisiin kehitysympäristöihin, jotka olivat tuolloin osa konsolipelien kehitystä. Tänä päivänä iso osa tuosta jäykkyydestä on kadonnut ja surullisena asiana meidän kaltaisellemme pienelle kehittäjälle mobiilista on tullut haastavampi tukea kuin konsoleista. Mobiilipelin julkaiseminen tarkoittaa sen alati jatkuvaa tukemista, mihin ryhtyminen on meille tällä hetkellä hankalasti perusteltavissa, Simogon perustajat jatkavat.

SImogolta on kyllä todettu, ettei se ole välttämättä hylkäämässä mobiililaitteita lopullisesti uuden konsoliprojektinsa myötä. Kaksikko kuitenkin korostaa, että juuri nyt he kaipaavat taukoa vanhasta ja haluavat tehdä jotain uutta.

Toistaiseksi Simogo on puhunut uudesta konsolipelistään työnimellä Project Night Road, mutta ilman minkäänlaisia konkreettisempia yksityiskohtia. Studiolle uutena asiana se on tekemässä peliä tällä kertaa myös julkaisijan ja aiempaa suuremman kehitystiimin kanssa.

Lähde: Simogo

Lisää luettavaa