Pitkän linjan pelialan veteraani Cliff Bleszinski ei povaa kovin ruusuista tulevaisuutta kesän perinteisille E3-suurmessuille.

Entisenä Gears of War -seremoniamestarina tunnettu mies markkinoi parhaillaan uuden studionsa LawBreakers -areenaräiskintäprojektia, mutta tiedossa ei ole, mahtuvatko messut laisinkaan pelin promootiokalenteriin. Pitkälti jälleenmyyjien liehittelyyn keskittynyt tapahtuma tarjoaa LawBreakersin kaltaisille latauspeleille huonosti näkyvyyttä, eikä se palvele Bleszinskin mukaan moderneja digitaalisten pelien markkinoita yleisemmälläkään tasolla kovin hyvin.

– Me keskustelemme siitä parhaillaan. E3 on oudossa murrosvaiheessa, olette varmasti nähneet otsikot messuilta lätkimään lähteneistä yhtiöistä, mies käy pohjustamaan väitettään artikkelissa.

Electronic Artsin, Activisionin ja Disneyn kaltaiset jätit ovat ilmoitelleet aikeistaan jättäytyä pois virallisesta messuhulinasta pitkin kevättä, ja Bleszinskin mukaan päätösten perimmäinen syy on messujen suljettu ympäristö. Vain pelialan ammattilaisille avoinna oleva messuhalli ei ruoki vuorovaikutusta kehittäjien ja kuluttajien välillä, eikä osallistuminen ole miehen sanoin enää järkevää.

– Niiden valtavien kojujen päivät ovat luetut. En usko, että E3 kuolee heti huomenna, mutta se alkaa lähestyä jo parasta ennen -päiväystään, Bleszinski toteaa.

Synkistä tulevaisuudenkuvista huolimatta tämän vuoden E3-messujen valmisteluissa ollaan jo pitkällä, ja kolmipäiväinen tapahtuma pyöräytetään käyntiin virallisesti 14. kesäkuuta.

Lähde: Examiner.com

Lisää luettavaa