Kehittäjälegendan erikoisen utelias peliprojekti julkaistiin

Kokeilullinen Curiosity-peli julkaistiin Peter Molyneux'n 22Cans-pelitalon toimesta.

6.11.2012 23:55

Peter Molyneux’n 22Cans-pelitalon erikoinen Curiosity: What’s Inside the Cube on saatu julkaistua sekä iOS- että Android-laitteille. Pelimäisen teoksen voi hankkia itselleen veloituksetta.

Curiosityssa pelaajat ympäri maailmaa lyöttäytyvät yhteen murtaakseen kosketuksen avulla suuren, monikerroksisen kuution. Kuution on luvattu sisältävän jotain erikoista ja mahtavaa, mutta jujuna on, että vain kuutioon viimeisen ratkaisevan kosketuksen antanut henkilö näkee sen sisällön.

Yksi Curiosityn tarkoituksista onkin tutkia, miten tieto kuution sisällöstä leviää maailmassa. Ilmeisesti salaisuus paljastuu sen löytäneelle pelaajalle videolinkin kautta.

Simppelin pelimekaniikan rinnalle Molyneux on alkujaan luvannut tuoda myös mahdollisuuden hankkia oikealla rahalla murtamisvoimaa lisääviä ”erikoistalttoja”. Tämä olisi tuonut mukanaan jälleen yhden keinon mitata pelaajien uteliaisuutta. Kalleimman mahdollisen taltan uhkailtiinkin jo jopa maksavan 50 000 puntaa, mutta ainakaan toistaiseksi omaa oikeaa rahaansa ei näytä pääsevän kuluttamaan. Nyt peli kelpuuttaa vain sen omaa, pelaamalla saatavaa sisäistä valuuttaa.

Curiosity on ensimmäinen 22Cansin 22 kokeilusta. Niistä saatuja tutkimustuloksia on tarkoitus käyttää hyödyksi studion varsinaisen ja myös varsin kunnianhimoisen peliprojektin kehityksessä.

Ennen Curiositya Molyneux tunnettiin muun muassa peleistä kuten Fable, Black & White ja Populous.

Lähde: Eurogamer

Lisää luettavaa