Kehittäjä: Rakastetun roolipelisarjan jatkuminen on ”täysi mahdottomuus”

Mother-pelien isänä tunnettu Shigesato Itoi näkee mahdottomana, että hänen suosittu pelisarjansa saisi vielä jatkoa.

23.11.2015 23:52

Eriskummallinen mutta ylistetty japanilainen roolipelisarja Mother ei ole koskaan saamassa neljättä virallista osaa, mikäli pelisarjan isällä Shigesato Itoilla on mitään sanottavaa asiaan. Tuoreessa haastattelussaan japanilaissivusto Game Watch Impressin kanssa Itoi on todennut näkevänsä pelisarjan ja oman henkilökohtaisen tilanteensa tällä hetkellä sellaisena, että sarjan jatkuminen olisi käytännössä ”täysin mahdotonta”.

– Jos suuren luokan pop-tähdet julkaisevat urallaan kaiken kaikkiaan kymmenen albumia, eivät he pystyisi neljännen albumin paikkeilla tekemään enää niin hyviä kappaleita. Albumi kyllä myisi, mutta konserteissa kaikki haluaisivat kuulla kappaleita ensimmäiseltä kolmelta albumilta, Itoi kuvaili peliblogi Kotakun käännöksen mukaan.

Itoi kokeekin olevansa iloinen siitä, ettei pelien tekeminen ole hänen varsinainen ammattinsa. Japanissa paremmin muun muassa tekstisuunnittelijana ja esseistinä tunnettu Itoi kertoi luoneensa kolme osaa Mother-sarjaan, koska hän nimenomaan koki kykenevensä moiseen. Jos hän tekisi pelejä työkseen, saattaisi pelisarja olla Itoin mukaan tällä hetkellä jopa viiden osan mittainen.

Nintendon julkaisema Mother-sarja debytoi alkujaan Japanissa Nintendon alkuperäisellä Famicom-konsolilla jo vuonna 1989, minkä jälkeen se sai Japanissa jatkoa vielä Super Famicomilla vuonna 1994 ja Game Boy Advancella keväällä 2006. Mother 2 oli ensimmäinen länteen saapunut sarjan osa, kun se julkaistiin vuonna 1995 Pohjois-Amerikassa nimeä EarthBound kantaen. Eurooppaan EarthBound löysi tiensä vasta viime vuonna Wii U:n Virtual Console -julkaisuna, kun taas tänä vuonna ensimmäinen Mother-peli debytoi sekä Amerikassa että Euroopassa vastaavalla tavalla nimeä EarthBound Beginnings kantaen.

Mother 3:a ei ole vielä toistaiseksi nähty lännessä virallisesti. Pelistä on kyllä tuotettu varsin kehuttu fanikäännös ja fanit ovat myös jo vuosia rukoilleet Nintendolta peliä täkäläisille markkinoille. Peli julkaistiin hiljattain uudelleen Wii U:n Virtual Consolessa Japanissa, mikä on valanut moniin toivoa siitä, että länsijulkaisu olisi vihdoin lähellä tapahtumista.

Lähde: Game Watch Impress, Kotaku

Lisää luettavaa