Kehittäjä kertoo: Kotimaisen Trine-pelisarjan tulevaisuus vaakalaudalla

Kotimaisen Trine 3: The Artifacts of Powerin laimea vastaanotto yllätti kehittäjä Frozenbyten.

24.8.2015 08:00

Viime viikolla julkaistu kotimainen fantasiaseikkailu Trine 3: The Artifacts of Power ei saanut toivomaansa vastaanottoa.

Lyhyydestään ja tarinansa keskeneräisyydestä kritiikkiä keränneen pelin Steam-yhteisösivulle on ilmestynyt faneille osoitettu kirje kehittäjä Frozenbyten varatoimitusjohtaja Joel Kinnuselta. Kirjeessään Kinnunen kertoo avoimesti Trine 3:n kehitysaikanaan kohtaamista ongelmista: miehen mukaan alkuperäinen visio Trine 3:sta oli sisällökkäämpi ja pidempi, mutta kehitysbudjetin rajat tulivat vastaan odotettua aiemmin. Frozenbyte on kuitenkin tyytyväinen lopputulokseensa.

– Olemme ylpeitä pelistä ja saavutuksistamme. Mielestämme se on viihdyttävä, eikä maksa liikaa sisältöönsä nähden. Meidän mielipiteemme saattaa kuitenkin olla puolueellinen, ja olemme ehkä katsoneet asiaa eri näkökulmasta kuin pelaajat. Kesken jäävä tarina ja pelin suhteellinen lyhyys ovat päteviä kritiikin kohteita, mutta emme käsittäneet niiden aiheuttavan tämän mittakaavan pettymyksiä, Kinnunen pahoittelee kirjeessä.

Trine 3 siirtää pelisarjan tutun 2D-toiminnan ensimmäistä kertaa kolmanteen ulottuvuuteen, mikä koetteli studion resursseja kehitysvaiheessa. Kinnusen mukaan kaiken kaavaillun toteuttaminen olisi ollut taloudellisesti täysin mahdotonta.

– Olemme aina olleet kunnianhimoisia, mutta tällä kertaa saatoimme kompastua omaan kunnianhimoomme. Trine 3 maksoi lähes kolme kertaa enemmän kuin edeltäjänsä – yli 5,4 miljoonaa dollaria. Olemme käyttäneet peliin kaiken, mitään ei ole enää jäljellä, Kinnunen selventää.

Trine 3:n tilannetta hankaloittavat Early Access-ennakkomyynnit, jotka pyörähtivät pelin kohdalla käyntiin jo keväällä: moni pelin aikaisessa vaiheessa ostanut on ilmaissut tuntevansa itsensä petetyksi. Kinnunen tahtoo kirjeessään kuitenkin painottaa, ettei pelin kesken jättö suinkaan ollut tarkoituksellista.

– Minusta Early Accessissa myymämme tuote oli realistinen, ja olemme lunastaneet lupauksemme. Emme tehneet pelistä lyhyttä voidaksemme myydä lisäsisältöä myöhemmin. Meillä ei ole suunnitelmia lisäsisällön varalle, mutta tarinan jatkaminen on oma lukunsa, mies kertoo.

Kinnusen mukaan tulevaisuus on kuitenkin vielä kysymysmerkki Frozenbytelle. Trine 3 tulee saamaan teknisiä päivityksiä lähiviikkoina, mutta studio ei vaikuta aivan tietävän, miten tarinaa tultaisiin mahdollisesti jatkamaan.

– Olemme julkaisseet kaiken, mitä olemme tahtoneet julkaista Early Accessista lähtien. Sarjan tulevaisuus on nyt vaakalaudalla, koska saamamme palaute, käyttäjäarvostelut ja kehno mediahuomio on yllättänyt meidät. Juuri nyt tarvitsemme hengähdystauon, Kinnunen summaa.

Lähde: Steam, PC Gamer

Lisää luettavaa