Yhdysvaltain kauppakomissio FTC jatkaa Microsoftin Activision Blizzard -kaupan vastustamista.

FTC hävisi jo loppukesästä Yhdysvalloissa oikeuskiistan, jossa se pyrki viivästyttämään yrityskauppaa. Kauppakomission tavoitteena oli estää kaupan toteutuminen, kunnes se ehtisi saada tapauksen tutkinnan valmiiksi, mutta yhdysvaltalaisoikeus eväsi FTC:n vaatimuksen.

Kauppakomissio on kuitenkin jatkanut prosessiaan kaupan estämiseksi. FTC:n edustaja on kertonut komission pitävän kauppaa uhkana kilpailulle videopelimarkkinoilla, minkä vuoksi se aikoo valittaa oikeuden päätöksestä liittovaltion tuomioistuimeen. Aikataulujen vuoksi FTC ei todennäköisesti ehdi estä kauppaa ennen sen toteutumista, mutta se pystyy edelleen haastamaan kaupan toteutumisen jälkeen oikeudessa.

Activision Blizzardin ja Microsoftin edustajat kommentoivat FTC:n aikomuksia julkisuudessa. Activision Blizzard kertoi keskittyvänsä viimeistelemään kauppaa Microsoftin kanssa. Yhtiön mukaan on FTC:n asia, kuinka se käyttää veronmaksajien rajallisia rahoja. Microsoftin edustaja taas kertoi yhtiön uskovan edelleen kaupan toteutumiseen 18. lokakuuta mennessä.

Lähde: VGC

Lisää luettavaa