Suuresti suosittu säikyttelypeli Five Nights at Freddy’s on saamassa elokuvaversion. Sen ohjaajaksi on nimitetty suomalaistaustainen Emma Tammi.

Tammi on aiemmin ohjannut 1800-luvun Yhdysvaltoihin sijoittuvan The Wind -kauhuelokuvan (2018). Genre vaikuttaa siis olevan hänelle entuudestaan tuttua aluetta.

Pelissä nähtävien karmivien eläinpukuisten hahmojen valkokangassuunnittelusta lähtee vastaamaan Jim Henson Creature Shop. Vuonna 1990 edesmennyttä Jim Hensonia pidetään yleisesti koko elokuva- ja televisioalan nukke-pioneerina. Hänen ja hänen perikuntansa kädenjälkeä on voinut vuosien varrella ihastella esimerkiksi Muppeteissa, The Dark Crystalissa, Harry Potterissa ja Batman Beginsissä.

FNaF-elokuva käynnistää kuvauksensa helmikuussa 2023 ja sen tuottaa kauhuun erikoistunut Blumhouse-yhtiö. Virallinen ensi-iltapäivä ei vielä toistaiseksi ole tiedossa.

Five Nights at Freddy’s -pelisarja käynnistyi jo vuonna 2014 ja sen kehitteli Scott Cawthon. Pelien parissa pääsee pelkäämään PlayStation 4 ja 5 -konsoleilla, Xbox One ja Series -konsoleilla, Nintendo Switchillä, Oculuksella, pc:llä sekä mobiililla.

Franchise on laajentunut vuosien varrella kattamaan useita lisäpelejä, kirjoja sekä sarjakuvia. Elokuva-adaptaatioita ei siitä ole vielä aiemmin tehty.

Lisää luettavaa