Payday-julkaisija Starbreeze on valmistelemassa markkinoille uutta kauhuvetoista verkkomoninpeliä. Yhteistyössä Wet- ja Naughty Bear -kehittäjä Behavior Interactiven kanssa pelitalo paljasti kuluvalla viikolla Dead by Daylightin, joka vaikuttaisi jakavan kohtalaisen samanlaisen perusidean viime vuonna paljastetun ja joukkorahoitetun Perjantai 13. -pelin kanssa.

Dead by Daylightissa vastakkain joutuvat sekä yksi yksinäinen murhaaja että myös neljän hengen selviytyjäjoukko, joista jälkimmäisen tarkoituksena olisi erilaisia tavoitteita tehden päästä tappajaa pakoon. Tappajaa pelissä ohjastetaan ensimmäisen persoonan kuvakulmasta erilaisin erikoiskyvyin varustettuna, kun taas selviytyjät pääsevät näkemään toiminnan huomattavasti avarammasta kolmannen persoonan näkövinkkelistä. Pelin kentät ovat aina tosin satunnaisesti luotuja, joten pelaajat eivät voi koskaan olla täysin tietoisia siitä, mitä Dead by Daylight on milloinkin heittämässä heidän neniensä eteen.

Varpaillaan Dead by Daylightin pelaajia pyritään pitämään myös kattavalla tappajatarjonnalla. Behavior on luvannut, että eri tappajien kyvyt voivat erota pelissä toisistaan suurestikin, mikä kysyy selviytyjiltä hyvää sopeutumiskykyä. Otteluiden alussa selviytyjät eivät koskaan nimittäin tiedä, minkä tyyppinen uhka heitä pimeydessä odottaakaan.

Dead by Daylight on toistaiseksi työn alla ainakin pc:lle. Pelin hinnoittelusta tai julkaisuajankohdasta Starbreeze ei sen sijaan ole halunnut sanoa vielä mitään konkreettista.

Lähde: Starbreeze

Lisää luettavaa