Katutappelut laajentavat reviiriään – suosittu Street Fighter -pelisarja muuntautuu elokuva- ja televisiomuotoon

Videopelit jatkavat toisenlaisten ruutujen valloitusta.

4.4.2023 16:00

Jo vuonna 1987 käynnistynyt pelisarja Street Fighter on laajentamassa mittavaa reviiriään nyt myös uusien elokuvien ja televisiosarjojen muotoon. Yhdysvaltalainen tuotantoyhtiö Legendary Entertainment on hankkinut itselleen oikeudet pelisarjan adaptoimiseen.

Legendary lähtee työstämään pelien pohjalta uutta materiaalia yksinoikeudella. Kaikki tuotokset tullaan toteuttamaan yhteistyössä pelien alkuperäisen kehittelijän ja julkaisijan Capcomin kanssa.

Tällä hetkellä Legendary on tuottamassa varmasti ainkain yhden uuden Street Fighter -elokuvan. Tarkempia tietoja sen sisällöstä tai tekijätiimistä ei ole vielä saatavilla; elokuva on vielä hyvin alkutuotantovaiheessaan. Pelisarja on adaptoitu valkokangasmuotoon ennen tätä jo kahdeksan kertaa vuosien 1994 ja 2014 välillä.

Street Fighter -pelisarja on myynyt 35-vuotisen taipaleensa aikana maailmanlaajuisesti jo yli 49 miljoona kopiota. Pääsarjan kuudes osa Street Fighter 6 on saapumassa pelailtavaksi tänä kesänä, 2. kesäkuuta, PlayStation 4 ja 5 -konsoleille, Xbox Series -konsoleille sekä pc:lle. Edellinen osa, Street Fighter V julkaistiin vuonna 2016.

Alla tulevan pelin traileri.

Lähde: Deadline, It’s a Stampede!

 

Lisää luettavaa