Karu Twitter-avautuminen kertoo: menestys masentaa Minecraftin luojaa syvästi

Minecraftin luonut Markus "Notch" Persson ei nautikaan pelinsä räjähdysmäisestä menestyksestä.

30.8.2015 10:51

Käsittämättömän hyvin menestyneen Minecraftin isä Markus ”Notch” Persson on kyllästynyt kaikkivoipaisuuteensa.

Persson myi pelinsä Microsoftille viime syksynä 2,5 miljardin dollarin hintaan mielenterveyttään varjellakseen, mutta mitä ilmeisimmin pohjattomien rahavarojen mahdollistama elämäntyyli ei ole sopinut miehelle vastuutehtäviä paremmin. Persson avautui leveän elon aiheuttamasta ahdistuksesta eilen pitkän kaavan mukaan Twitterissä.

– Hengaan Ibizalla kavereideni kanssa ja biletän kuuluisuuksien seurassa, voin tehdä mitä tahdon, enkä ole koskaan tuntenut itseäni syrjäytyneemmäksi, Persson myönsi päivityksessään.

Twiittisarjassaan mies pohtii menestyksen vaikutuksia normaaliin elämäänsä. Perssonin mukaan Mojangin työntekijät vihaavat häntä yhtiön myymisen takia, ja potentiaaliset parisuhde-ehdokkaat kavahtavat hänen elämäntyyliään. Ruotsissa vieraillessaan mies joutuu katsomaan tavallista arkeaan pyörittävien tuttaviensa touhua vierestä peukaloitaan pyöritellen.

– Voisin tehdä Muskit ja yrittää pelastaa maailman, mutta se tekisi minusta jälleen alttiin sellaisille kusipäille, joiden takia myin Minecraftin, Persson totesi Tesla-miljardööri Elon Muskiin viitaten.

Perssonin tarina ei kuitenkaan eroa monien muiden äkillisesti rikastuneiden kohtaloista, minkä mies tiedostaa myös itse. 

– Muut äkillisesti menestyneet ihmiset sanovat, että tämä on normaalia ja ohimenevää. Hyvä tietää! Ehkäpä menen tästä suihkuun, Persson summasi optimistisempaan sävyyn.

Koko Twitter-avautumisen voi lukea Perssonin profiilista.

Lähde: Markus Persson (Twitter), Business Insider

Lisää luettavaa